SPORT

Partizan promašio šut za pobedu

Košarkaši Partizana izgubili su od Efesa na Glifadi rezultatom 81:80 u prijateljskom meču. Bio je to prvi poraz izabranika Željka Obradovića ovog leta.
Sputnik
Sve prepreke do sada od AEK-a do Pariza preskočio je Partizan, neke lako, neke malo teže, ali je na onom, čini se, prvom pravom ispitu, pao.
Poraz koji ne boli, s obzirom na to da je u pitanju prijateljski meč.
Imao je turski tim i dvocifrenu prednost ali su crno-beli u drugom poluvremenu uspeli da se vrate i da nadoknade „minus 10“ i da uhvate rezultatski priljkučak.
Imao je čak Partizan i napad za pobedu, pri rezultatu 81:80 za Efes na 12 sekundi pre kraja. Sterling Braun je čuvao loptu i trošio vreme, ali nije pogodio. Ofanzivni skok uhvatio je tada Tajrik Džons, ali je i on bio neprecizan.
Najefikasniji u redovima Partizana bio je Tajrik Džons sa 24 poena uz sedam skokova, pratio ga je Dejvis sa 18 poena i šest skokova, Lundberg je imao 13, isto koliko je ubacio i Džons. Dvocifren je bio i Bonga sa 10 poena. Nilikina i Vašington dodali su po devet, Koprivica i Nakić po dva.
Turci su do trijumfa došli zahvaljujući velikom broju ubačenih trojki. To se pre svega odnosilo na prvo poluvreme meča „iza zatvorenih vrata“ na Glifadi. Šutirao je Efes 10/19.
Treba pomenuti da je Efes u ovom susretu bi bez Šejna Larkina i Vinsena Poarijea.
Partizan će u subotu uveče igrati protiv aktuelnog prvaka Evrope – PAO i to pod otvorenim nebom u spektaklu pred 35.000 ljudi.
SPORT
Srbin je ponovo pokorio Ameriku: „Oličenje pravog košarkaša“
Komentar