SPORT

Udarac za Zvezdu pred odlazak na megdan Partizanu

Talentovani desni bek Crvene zvezde Ognjen Mimović povredio je metatarzalnu kost u stopalu i očekuje ga duža pauza. Dodatni lekarski testovi koj je uradio posle meča prvog kola Lige šampiona sa Benfikom (1:2) pokazuju da je teža povreda i on neće biti na raspolaganju Vladanu Milojeviću.
Sputnik
Ognjen Mimović bio je jedan od najboljih pojedinaca Crvene zvezde u dvoboju na premijeri nove sezone Lige šampiona sa lisasbonskim timom, ali se u 26. minutu povredio.
Takav epilog prouzrokovao je "tumbanje" poslednje i srednje linije, jer je Slovenac Elšnik otišao na levog beka, dok je Korejac prekomandovan desno.
Iako defanzivac, Mimović je zaista bio jedan od najopasnijih po gol Trubina. Mnogo je trčao, ubacivao se iz drugog plana, nudio, šutirao, ali je povreda stopala uticala da prevremeno napusti teren.
Nadali su se svi u Crvenoj zvezdi da će povreda biti lakše prirode i da nije ništa ozbiljno, ali su lekarski pregledi pokazali da je povredio metatarzalnu kost i predstoji mu višenedeljna pauza.
Prema prvim prognozama Mimoviću predstoji između četiri i šest nedelja da bude van terena, pa će Vladan Milojević morati da pronađe drugo rešenje na mestu desnog beka za 174. večiti derbi sa Partizanom, koji je na programu u ponedeljak od 21 čas u Humskoj.
SPORT
Fudbalske zvezde pokreću štrajk – UEFA i FIFA na udaru
Komentar