RUSIJA

Stiže nova serija o ruskim reporterima – premijera na društvenim mrežama /video/

Premijera ruske serije „Specijalni izveštači” o ruskim reporterima koji rade u stranim dopisništvima i prate ključne događaje iz savremene istorije održaće se 19. septembra na društvenim mrežama, saopštila je za Sputnjik filmska kompanija „Triiks medija“, koja je bila uključena u produkciju filma.
Sputnik
„Bilo nam je veoma važno da prikažemo priče ruskih reportera koji svakodnevno rizikuju svoje živote na žarištima širom sveta. Njihova odvažnost i hrabrost nas inspirišu, naši reporteri su uvek u centru dešavanja, upravo tamo gde su potrebne precizne i objektivne informacije. Takve primere istrajnosti i posvećenosti svom teškom, ali veoma potrebnom poslu treba ispričati kroz filmsku umetnost“, rekla je Inesa Jurčenko, generalna producentkinja filmske kompanije „Triiks medija“.
Radnja serije pokriva Arapsko proleće, Evromajdan, pokušaj državnog udara u Turskoj, provokacije u sirijskoj Dumi, kao i proteste u Belorusiji. Na scenariju je radio pisac, novinar, orijentalist-arabista Andrej Konstantinov. Režiser je Denis Neimand.
„Projekat ima glavnu karakteristiku - njegovi likovi su učesnici stvarnih događaja s početka 21. veka, koji su uticali na tok svetske istorije. S obzirom na našu želju da kroz umetničke slike prenesemo autentičnost onoga što se dogodilo, bilo je potrebno duboko razumevanje ovih događaja“, rekao je režiser.
Glavni lik je specijalni reporter postavljen za šefa bliskoistočnog televizijskog kanala NRM - Maksim Potapov, koga igra Petar Rikov.
„U svim ‘Triik medija’ projektima igram uloge sa velikom željom i ljubavlju prema svojim likovima. Maksim Potapov, naravno, nije bio izuzetak. Veoma sam srećan zbog uloge novinara i što smo konačno došli do ove teme, jer su novinari inteligentni, obrazovani ljudi. Susreću se sa vrlo zanimljivim situacijama, problemima i svedoci su značajnih događaja. I što je najvažnije, imaju osećaj dužnosti da kažu ljudima istinu”.
U seriji takođe igraju Ana Popova, Viktorija Maslova, Sergej Veksler, Nodar Džanelidze, Julija Bojkova, Oleg Abaljan, Sergej Agafonov i drugi glumci.
Serija se sastoji od osam epizoda. Prva dva od njih mogu se besplatno pogledati na zvaničnoj stranici filmske kompanije „Triiks medija“ na društvenoj mreži VKontakte. Cela serija će biti objavljena u jednom od ruskih onlajn-bioskopa uz pretplatu.
SRBIJA
Selaković na Forumu kulture u Sankt Peterburgu ukazao na ugroženost kulturnog nasleđa na KiM
Komentar