Specijalna operacija u Ukrajini

Predsednik Dume: NATO je postao učesnik sukoba u Ukrajini

NATO je postao učesnik sukoba u Ukrajini, rekao je predsednik Dume Vjačeslav Volodin.
Sputnik
"Pod paravanom ukrajinske vojske zapravo ratuje NATO. Ranije su to bili savetnici i instruktori, a sada plaćenici i čitave jedinice kore koriste oružje NATO. Oni određuju na koje gradove u našoj zemlji će se izvoditi napadi, usaglašavaju aktivnosti i izdaju naređenja", napisao je Volodin na društvenim mrežama.
Prema njegovim rečima, SAD, Nemačka, Velika Britanija i Francuska, razmatrajući dozvolu da Kijev gađa rusku teritoriju oružjem velikog dometa, pokušavaju da zapravo sami sebi daju dozvolu za agresiju.
"To nije ništa drugo nego pokušaj da se zakamuflira i prikrije sopstveno direktno učešće u sukobu", zaključio je predsednik Dume.
Zamenik ruskog ministra odbrane Aleksandar Fomin rekao je da države NATO pripremaju planove za slanje svojih snaga u Ukrajinu s ciljem da primoraju Rusiju na pregovore u skladu sa zahtevima Kijeva.
Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je u četvrtak da će upotreba zapadnog oružja dugog dometa protiv Rusije značiti direktno učešće zemalja NATO u konfliktu u Ukrajini.
„Ako ova odluka bude doneta, to će značiti direktno učešće zemalja NATO-a, SAD i evropskih zemalja u rat u Ukrajini. To je njihovo direktno učešće. I to, naravno, bitno menja samu suštinu, samu prirodu sukoba. To će značiti da su zemlje NATO-a, SAD i evropske zemlje u ratu sa Rusijom. A ako je to tako, onda ćemo doneti odgovarajuće odluke na osnovu pretnji koje će nam biti stvorene”, istakao je Putin.
Pogledajte i:
Komentar