SPORT

Svetislav Pešić više nije selektor Srbije

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da Svetislav Pešić napušta mesto selektora košarkaške reprezentacije Srbije. Posle serije odličnih rezultata sa Orlovima, iskusni 75-godišnji strateg je odlučio da ne vodi nacionalni tim u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
Sputnik
Svetislav Pešić vodio je Srbiju do srebra na Mundobasketu prošle godine u Manili, da bi ovog leta Orlovi pod njegovom komandom leteli do bronze na Olimpijskim igrama u Parizu.
Iskusni „trenerski vuk“ iz Pirota imao je važeći ugovor sa KS Srbije do završetka turnira u Parizu, ali je posle toga bilo krajnje očekivano da će voditi ekipu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ipak, došlo je do promene i Pešić više nije selektor, te samim tim neće biti uz Orlove tokom novembarskih mečeva u okviru kvalifikacija za Evrobasket.
On je u izjavi za Politiku potvrdio da više neće biti selektor.
„Poručujem da odgovorni, oni koji će ubuduće voditi KSS treba da znaju da između ostalog moraju da traže i novog trenera. Ja ću, naravno, uvek biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se okrenuti nekim drugim ciljevima i projektima za koje nisam imao vremena zato što sam 24 časa dnevno bio u službi nacionalnog tima Srbije“, rekao je Pešić za Politiku.
Podsetimo, Pešić je pre ovog mandata vodio Jugoslaviju od 2000. do 2002. godine i pokorio je tada Evropu i svet.
I dalje nije poznat razlog zbog prevremenog odlaska Svetislava Pešića sa mesta selektora Srbije. Jedino što se zna jeste da su na pomolu promene na čelu KSS.
SPORT
Povreda Milutinova odlučila o dolasku Petruševa u Zvezdu
Komentar