SVET

Ništa bez „ruske metode“: Kako je smršao Orban

Premijer Mađarske Viktor Orban bavi se sportom četiri ili pet puta nedeljno i pridržava se stroge dijete, piše mađarski list „Blik“.
Sputnik
Tabloid je objasnio da je Orban počeo da gubi kilograme zahvaljujući primeni „ruske metode“. Tako je nazvan trening sa gvozdenim tegovima-kuglama od 16 i 24 kg, koji su korišćeni u vojsci u Sovjetskom Savezu. Ovim vežbama su sovjetski vojnici održavali fizičku kondiciju.
Prema Orbanovim rečima, u mršavljenju su mu pomogli ne samo redovni treninzi snage, već i stroga dijeta. On je naglasio da je mogao da jede čak i eksere – toliko je imao jak apetit.
Mađarski premijer trenira sa tegovima ne samo na trenizima, već i tokom međunarodnih putovanja. Orban ne koristi usluge trenera i samostalno pravi spisak vežbi, u skladu sa rasporedom obaveza, ističe list.
Informacije o tome koliko je Orban smršao i koliko je imao kilograma pre početka napornih treninga sa tegovima – nema. „Blik“ piše da se premijer ne vaga, jer je siguran u rezultat vežbi i oseća kako je postao lakši i snažniji.
Pogledajte i:
Komentar