RUSIJA

Novi pokušaj EU da ponizi Srbiju: Odustanite od Rusije! Pretnjom se oglasio i famozni Mihael Rot

Evropska unija poziva Srbiju da odustane od jačanja odnosa sa Rusijom, pošto je to navodno u suprotnosti sa njenim obavezama kao kandidata za pridruživanje EU, izjavio je portparol Evropske komisije Peter Stano.
Sputnik
„Svi znaju šta podrazumeva proces pridruživanja Evropskoj uniji. To sigurno ne podrazumeva održavanje uobičajenih odnosa sa Rusijom. Očekujemo da će se Srbija uzdržati od proširenja kontakata sa Rusijom, kao i da će svi članovi Vlade Srbije poštovati obaveze koje je Srbija preuzela na sebe dobrovoljno u okviru procesa ulaska u EU, uključujući pridruživanje odlukama i postupcima EU u spoljnoj politici“, rekao je Stano, komentarišući rezultate sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina na marginama Istočnog ekonomskog foruma.
Vulin je tom prilikom rekao da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji i neće postati deo antiruske histerije.

Pritisak i iz Nemačke

Predsednik Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga Mihael Rot oglasio se povodom izjava Aleksandra Vulina tokom sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom na marginama Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku i s tim u vezi uputio poruku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
„Gospodine predsedniče Aleksandre Vučiću, ako je ovo zvaničan stav Vlade Srbije, razgovori o članstvu u EU postaju sve besmisleniji. Prijateljstvo sa ratnim zločincima i demontiranje demokratije može dovesti do Kremlja, ali definitivno ne do EU“, dodao je Rot na društvenim mrežama, uz podeljen snimak sa sastanka Vulina i Putina.
RUSIJA
Putin rekao Vulinu: Čekamo Vučića na forumu BRIKS; Stigla i lična poruka predsednika Srbije
Komentar