RUSIJA

Ruske železnice sa partnerima iz ŠOS i BRIKS stvaraju dodatne transportne rute

Kompanija Ruske železnice sa partnerima iz zemalja EAES, ŠOS i BRIKS formiraju dodatne rute za transport tereta i pripremaju nova logistička rešenja, izjavio je prvi zamenik generalnog direktora kompanije Sergej Pavlov na panelu u okviru Istočnog ekonomskog foruma.
Sputnik
„Zajedno sa partnerima iz zemalja Evroazijskog ekonomskog saveza (EAES), Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) i BRIKS razrađujemo dodatne izvozno-uvozne rute i razvijamo nova logistička rešenja. Štaviše, broj učesnika BRIKS-a ove godine dopunjen je Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Iranom, Etiopijom i Egiptom. I već vidimo rezultate“, rekao je Pavlov na panelu „Kooperacija u Velikoj Evroaziji: Iskustvo u razvoju proizvodnih lanaca EAEU, ŠOS, BRIKS“.
On je primetio da je, na primer, sa UAE, obim saobraćaja za osam meseci 2024. povećan za više od 20 odsto.
„Više od četvrtine ovog obima prolazi kroz luke Dalekog istoka“, konstatovao je on.
Prema njegovim rečima, Ruske železnice planiraju da počnu sa transportom kontejnera iz Kine preko graničnog prelaza Nižneleninsko-Tongđang (most preko reke Amur).
On je podsetio na pokretanje železničkog teretnog saobraćaja preko ovog mosta 2022. godine i rekao da je granični prelaz prvobitno radio samo za izvozni transport, da bi potom prešao na izvozno-uvozni.
Istočni ekonomski forum održava se od 3. do 6. septembra u kampusu Dalekoistočnog federalnog univerziteta u Vladivostoku. Agencija RIA Novosti je generalni medijski partner foruma.
RUSIJA
Rusija kardinalno preorijentisala trgovinsku razmenu iz Evrope na Aziju
Pogledajte i:
Komentar