SPORT

Ništa od sudara Đokovića i Cicipasa u Beogradu

Teniska reprezentacija Srbije pred sobom ima meč u Dejvis Kupu protiv Grčke, a kako je najavila najveća zvezda našeg protivnika, Stefanos Cicipas, on neće igrati na ovom meču! Njega muči povreda leđa, zbog koje će propustiti duel u Pioniru.
Sputnik
Cicipas, koji ima 26 godina, dvostruki je grend slem finalista, osvajač završnog mastersa i ima ukupno 11 trofeja u karijeri. Najbolji rang za sada mu je treće mesto.
„Dragi prijatelji i navijači reprezentacije Grčke u tenisu, moje srce mi je dalo savet još jednom podržim nacionalni tim. Međutim, glas mog tela, na hitan način mi je to zabranilo, te ne mogu da se takmičim u meču protiv Srbije u Dejvis kupu. Povreda leđa koju sam zadobio tokom učešća na US Openu primorava me da pratim poseban program rehabilitacije kako bih se što pre vratio na teren. Sa velikom tugom objavljujem svoju odluku da se ne takmičim sledeće nedelje u Beogradu. Čuvam uspomene koje smo doživeli prošlog februara u Ano Liosiji. Tada, crpeći snagu od grčkih navijača koji su bili na tribinama, pobedili smo Rumuniju i svi zajedno proslavili veliki uspeh u Svetskoj grupi i Dejvis kupa. Želim našem Nacionalnom timu puno sreće u teškom meču protiv Srbije. Sa svoje strane, učiniću sve što je moguće da u sledećem takmičarskom izazovu našeg Nacionalnog tima opet budem u stanju da se takmičim sa nacionalnim grbom na grudima“, napisao je Cicipas.
Za Grčku će nastupiti Petros Cicipas, Stefanosov brat koji je specijalista za dubl, zatim Janis Silas, 783. na ATP listi, kao i Aristotelos Tanos (713) i Demetris Azoidis, koji nije u prvih 1000.
Ovaj obračun je na raspored od 13. do 15. septembra u dvorani Aleksandar Nikolić, a našu reprezentaciju će predvoditi Novak Đoković.
SPORT
Nova medalja za Srbiju – zlatna!
Komentar