Podkast

Zlatni kapiten Jakšić ekskluzivno za Sputnjik: Pobedio je srpski inat /video/

Zanimalo nas je samo zlato. Bez obzira kako to zvuči. Ja to stalno pričam, išli smo da osvojimo. I mislim da je to bila glavna karakteristika naše u odnosu na ostale reprezentacije. Slavili smo prolaske, ali smo odmah zaboravljali i fokusirali se samo na finale, kaže za Sputnjik Nikola Jakšić.
Sputnik
Gostujući u emisiji „Maša i...“ kapiten zlatne vaterpolo reprezentacije, Nikola Jakšić otkrio je za Sputnjik kakav je osećaj gledati srpsku zastavu kako se uzdiže između hrvatske i američke, u kojoj meri je poraz košarkaša od reprezentacije SAD uticao na njihov inat da pohrle ka zlatu, zbog čega sudije ne vole srpske sportiste, ali i kako komentariše što je ruskim takmičarima zabranjeno učešće na velikim sportskim manifestacijama.
Upitan da li je svestan koju su radost priredili srpskom narodu kada su se popeli na tron olimpijskog turnira, kapiten zlatnih delfina odgovara:
„Iskren da budem, bar u tim situacijama ne, pošto smo veliku sreću i nama u tom trenutku pričinili jer smo imali dosta tih nekih poraza na prethodnim šampionatima kao što su svetsko, evropsko, posebno u januaru, februaru, četvrtfinale utakmice neke koje je trebalo da dobijemo, bili bolji, ali opet na kraju gubili. Tako da, videli smo kasnije posebno kad smo došli u Srbiju i kad smo otišli na doček. Dosta toga smo prošli u poslednje dve godine i to kako nismo imali medalju, ovo nam je bilo tačno ono što nam je trebalo, hvala Bogu“.
Jakšić se dotakao i svog čuvenog odlučujućeg gola koji je postigao sa pola bazena u poslednjoj sekundi tokom utakmice protiv reprezentacije Grčke.
„Iskreno da vam kažem, u prvom momentu nisam mogao da verujem da je to uspelo da se desi. Niko nije očekivao, posebno posle primanja gola za 'iks' da ćemo uspeti da povedemo na samom kraju utakmice jer se to stvarno retko kad dešava. Ali kao što sam već rekao, stvarno mislim da je to bila neka nagrada od Boga za sve to što smo kao ekipa proživljavali. Tako da više gledam na to kao na zajednički gol koji smo dali svi i na kraju uspeli preko toga da se izdignemo da dobijemo i polufinale i na kraju da osvojimo finale“, zaključio je Nikola Jakšić.

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radoviću formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Komentar