SPORT

Ruskinja pokradena na US Openu: Novak je apelovao – ali ništa se nije promenilo /video/

Ana Kalinska, ruska teniserka, pokradena je od strane sudije na US Openu na gotovo identičan način kao što je to učinjeno Feliksu Ože-Alijasimu u Sinsinatiju. Iako je tada podignuta velika bura, nova situacija koja se dogodila na Gren slemu dokaz je da nema pomaka u belom sportu.
Sputnik
U meču trećeg kola US Opena sastale su se Ana Kalinska i Beatris Hadad Maja, a Ruskinja je bolje otvorila ovaj duel i povela sa 2:0.
Međutim u trećem gemu dogodio se pravi skandal. Loptica je prvo udarila o reket Brazilke, pa onda o teren i poen je trebalo da pripadne Kalinskoj.
Gotovo identična situacija dogodila se nedavno u finalu mastersa u Sinsinatiju kada je Feliks Ože-Alijasim molio sudiju i supervizora da pogledaju snimak.
Tada nisu želeli, Kanađanin je pokraden, posle čega se oglasio i Novak Đoković i apelovao da se takve situacije ne ponove.
Ovoga puta Ruskinja je dobila pravo da se pusti snimak, ali iako se na njemu jasno videla greška protivnice poen je dodeljen Hadad Maji.
Bunila se Kalinska, ali ništa nije pomoglo. Ova nepravedna situacija pogodila je rusku teniserku koja je potpuno posustala, a Brazilka je preokrenula i ubedljivo slavila rezultatom 6:3, 6:1.
SPORT
Dragutin emotivnom porukom čestitao zlatnoj Angelini: „Nosio te ćalac na ramenima“
Komentar