SPORT

Kako Đoković zna da „ugasi“ Alkarasa

Pamti se kako se Karlos Alkaras ugasio posle poraza od Novaka Đokovića u finalu Sinsinatija prošle godine. Deluje da se taj Novakov efekat ponovo vidi, jer posle nedavnog teškog poraza od Srbina Španac ne može da se poveže na terenu. Ne krije frustraciju.
Sputnik
Kada je Alkaras izgubio finale Sinsinatija od Đokovića 2023. godine, bilo mu je potrebno neverovatnih šest meseci da pre svega mentalno dođe u red i da osvoji novu titulu.
Videlo se da ga je taj poraz značajno uzdrmao i da mu je poremetio samopouzdanje.
Sada gledamo nešto slično.
Posle poraza u finalu od Đokovića u Parizu ovog meseca, Alkaras je prvo poražen na Sinsinatiju od Gaela Monfisa, a zatim i rano eliminisan u drugom kolu US Opena.
Da nešto nije u redu videlo se posle tog poraza od Monfisa kada je Alkaras na konferenciji za medije istakao da je odigrao možda i najgori meč u karijeri.
Tada je izlupao reket o teren i pokazao frustraciju kakvu verovatno nije nikada od momenta kada se pojavio na najvećoj sceni.
Nedugo zatim poražen je od Zandšulpa u Njujorku i na konferenciji za medije pred celim svetom istakao da ne zna da se kontroliše.
Jasno je gde je problem. U glavi. A, u njoj se očigledno nalazi Novak Đoković.
Toliko mu je zasmetao nedavni poraz od Novaka da nije uspeo da nadigra ni Monfisa koji je pri kraju karijere, niti 74. igrača na svetu na US Openu. A koliko je Alkarasov poraz na US Openu od Van de Zandšulpa čudan govori i podatak da Novak Đoković u Njujorku nije izgubio u prva tri kola u poslenjih 18 godina.
Tako sada imamo situaciju da je Karlos Alkaras žestoko uzdrman posle poraza od Đokovića, da je Janik Siner žestoko uzdrman posle doping skandala...
A Novak Đoković i u 38. godini pokazuje da je glavni, da se on pita, uprkos pričama da su ga pomenuta dvojica pretekla i prevazišla, da je penzionisanje iza ćoška...
Najbolji u istoriji očigledno nije dao poslednju reč. Tek će sada, u svetlu novih događaja, da se „raspriča“!
SPORT
„Specijalistu za beton“ niko ne zna da zaustavi – Danil redom „gazi“ protivnike
Komentar