Specijalna operacija u Ukrajini

Ruska vojska: Gubici ukrajinske vojske na kurskom pravcu ─ više od 400 vojnika

Ruska vojska je tokom prethodnog dana u pograničnim delovima Kurske oblasti uništila 29 oklopnih vozila, među kojima je i oklopni transporter i borbeno vozilo pešadije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Sputnik
U saopštenju se precizira da je poginulo i ranjeno više od 400 ukrajinskih vojnika, a takođe uništeno 27 oklopnih vozila, artiljerijsko oruđe, lanser za raketni sistem, minobacač i 17 automobila.
Jedinice grupe „Sever“ u protekla 24 sata odbile četiri napada ukrajinskih jurišnih grupa u pravcu naselja Korenevo i Čerkasko Porečno u Kurskoj oblasti, gde je neprijatelj izgubio do 70 ljudi.
Pet ukrajinskih vojnika se predalo, dodaje se u saopštenju.
Ukupno je tokom borbi na kurskom pravcu neprijatelj izgubio: do 7.450 vojnika, 74 tenka, 36 borbenih vozila pešadije, 64 oklopna transportera, 486 borbenih oklopnih vozila, 227 automobila, 52 artiljerijska oruđa, 15 lansera za raketne sisteme, od kojih četiri „hajmarsa“, pet protivvazdušnih raketnih sistema, 10 stanica za elektronsko ratovanje, dva kontrabaterijska radara, radar PVO, pet jedinica inžinjerijske tehnike, uključujući dva vozila i jedno vozilo za deminiranje UR-77.
Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, operacija uništavanja jedinica Oružanih snaga Ukrajine se nastavlja.
Podsetimo, intenzivni napad ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U oblasti je na snazi vanredna situacija i više puta je proglašavana raketna opasnost.
Specijalna operacija u Ukrajini
Lavrov: Posle avanture Kijeva u Kurskoj oblasti ─ pregovori nebitni
Pogledajte i:
Komentar