SPORT

Đere predao Đokoviću!

Novak Đoković plasirao se u treće kolo teniskog turnira Ju-Es opena u Njujorku, nakon što mu je Laslo Đere predao meč.
Sputnik
Srpski duel u drugom kolu Ju-Es opena okončan je posle dva seta, a Đere je predao meč Đokoviću u trenucima kada je gubio 6:4, 6:4, 2:0.
Težak meč za oba tenisera trajao je dva sata i 12 minuta.
Meč je u prva dva seta bio potpuno u egalu do samog kraja. Đoković se mučio sa servisom i to se značajno osetilo u igri.
U prvom setu obojica igrača su propuštali brejk lopte. Do desetog gema po četiri na obe strane. A onda je u desetom gemu, Novak stigao do 0:40 i realizovao je prvu set loptu za 1:0. Ovaj deo igre je trajao više od sat vremena.
Na pauzi je Đoković zatražio pomoć fizioterapeuta zbog bola u donjem delu stomaka. To je kratko trajalo i bez medicinskog tajm auta meč je nastavljen.
I drugi deo je počeo sa propuštenim brejk loptama. Prvo dve Đere pa jednu Novak. U trećem gemu Laslo prvi put oduzima servis Novaku i dolazi do 2:1.
U tim trenucima Đere je bio bolji igrač. Poveo je 4:2 i imao 15:40 za 5:2. Novak se izvukao u toj situaciji, smanjio na 4:3 i uspeo da ostane u setu.
Osmi gem je možda bio u presudan. Đere je prilikom vraćanja jedne lopte napravio nezgodan pokret i osetio bol u donjem delu stomaka. Novak je iskoristio drugu brejk loptu i potpuno se vratio u meč.
Posle devetog gema Đere je zatražio pomoć fizioterapeuta. Vratio se, ali je izgubio naredni gem, samim tim i set. Novak je otišao na 2:0. Videlo se na početku trećeg dela igre da se momak iz Sente slabije kreće, Kada ga je Novak brejknuo i poveo 2:0, odlučio je da preda.
Đokoviću će u narednom kolu rival biti Aleksej Popirin pošto je Australijanac bio bolji od Pedra Martinesa iz Španije sa 3:0 u setovima.
Komentar