RUSIJA

Makron: Dao sam državljanstvo Durovu, ali nisam planirao večeru sa njim u Parizu

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da nije bio upoznat sa dolaskom osnivača Telegrama Pavla Durova u Francusku i da nije planirao sastanak sa njim.
Sputnik
„Uopšte nisam znao za dolazak gospodina Durova u Francusku... Nije tačno da sam nekoga pozivao... Nisam trebao da se sretnem sa gospodinom Durovom ni krajem prošle nedelje, ni narednih dana. Nisam bio upoznat sa tim da on namerava da dođe u Francusku“, rekao je on na konferenciji za novinare sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem, komentarišući medijske navode da je Durov na prevaru uhapšen na aerodromu u Parizu, pod izgovorom da ga je francuski predsednik pozvao na večeru.
Osvrnuvši se na to da je on Durovu dao državljanstvo Francuske, Makron je rekao da on potpuno stoji iza te odluke.
"Radilo se o strategiji gde smo želeli da omogućimo ženama i muškarcima, sportistima, umetnicima, koji žele da nauče francuski jezik, koji žele da razvijaju inovacije, kada oni žele da dobiju državljanstvo mi smo im davali. Ja sam dao državljanstvo gospodinu Durovu, kao što sam dao i drugima. Mislim da je to nešto dobro za našu zemlju i nastaviću da radim to uz poštovanje pravila koja sam ovde spomenuo", rekao je on.
Ništa više o tome ne znam i normalno je da ne znam ništa o tome jer se radi o državi prava i pravosudnim organima koji su nezavisni, poručio je Makron.
Francuski predsednik Emanuel Makron, progonom Pavla Durova, radi nešto slično onome za šta je ranije neosnovano optuživao druge, smatra zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Mislim da će sledeće pitanje za Makrona biti: „Kakav je osećaj biti u koži onih koje si juče neosnovano optuživao za ono što danas sam radiš?“, istakla je ona na Telegramu.
„Na osnovu mnogobrojnih zahteva, Emanuelu iz sunčanog Pariza puštamo pesmu Depeche Mode - “Try walking in my shoes”“, dodala je Zaharova.
RUSIJA
Kremlj o „slučaju Durov“: Pružićemo pomoć
Komentar