Specijalna operacija u Ukrajini

U Kijevu više ne računaju na Bajdena

Kijev ne očekuje nove pakete vojne pomoći od administracije predsednika Džozefa Bajdena, izjavio je zamenik predsednika komiteta Vrhovne rade za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne poslove Jegor Černjev.
Sputnik
„Iskreno, ne bih očekivao neke odluke od administracije Bajdena. Više bih se fokusirao na one koji će biti u administraciji (kandidata za predsednika SAD iz Demokratske stranke) Kamale Haris, ako Kamala pobedi“, rekao je Černjev, upitan da li u Kijevu očekuju nove pakete američke vojne pomoći u ovoj godini.
Poslanik je precizirao da Ukrajina računa na novu pomoć Vašingtona 2025. godine.
Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešavanje situacije, direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob i da to predstavlja „igranje vatrom“.
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Prema njegovim rečima, SAD i NATO direktno učestvuju u sukobu, ne samo isporučivanjem oružja, već i obučavanjem vojnika u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama. U Kremlju su izjavili da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.
RUSIJA
Uprkos žalbama Zelenskog: Pentagon ne namerava da ukida ograničenja na udare Ukrajine na Rusiju
Pogledajte još:
Komentar