SPORT

Kecmanović je svestan da je prošao kroz „iglene uši“: „Cedio sam se posle prvog seta!“

Miomir Kecmanović, srpski teniser, našao se na ivici poraza na startu US Opena, ali je na kraju prošao dalje predajom Japanca Jošihita Nišioke.
Sputnik
Kecmanović je uspeo da izbori peti set gde je odigran samo jedan gem.
„Drago mi je da sam uspeo da izvučem na mišiće. Težak meč, imao sam osećaj da igram protiv zida, u nekim momentima nisam znao šta da radim. Uslovi su ovde očajni, sporo je i teško, što mi nikako ne odgovara. Odigrao sam bolje nego prethodnih nedelja i uspeo nekako da pobedim“, rekao je Kecmanović.
Japanac je bio nadomak pobede, u četvrtom setu je vodio 5:3, imao i dve meč lopte, u petom su ga uhvatili grčevi, a srpski teniser mu je ponudio i pomoć.
„Bio je brat u tim trenucima. Dao je jednu duplu, ispoštovao me maksimalno. Pokušavao sam da ne odustanem, da dam sve od sebe i danas je upalilo. Pitao sam ga hoće li vodu, gel, ali kada se to desi, moraš da istrpiš“.
Sledeći rival je Lorenco Museti.
„Neće se mnogo trčati, isto lagano. Da se oporavim što bolje mogu, to je cilj. Dobio sam ga prošli put, ko zna, sve može da se desi. Sutra ćemo da spremamo meč, on igra dobro u poslednje vreme“.
Nisu mu prijali uslovi u Njujorku.
„Nije koliko je vruće, nego je sparno. Već posle prvog seta sam se cedio. Sreća pa se sunce sklonilo iza oblaka, tada je bilo malo lakše“.
Miomir ističe da je voleo da igra u SAD na betonu dok se igralo lopticama marke Pen.
„Vilson lopte mi ne odgovaraju – bušne su, lake, teško se kontrolišu, u Sinsinatiju, leti na sve strane. A ovde je lopta kao kamen. Svi su rekli da su užasne lopte ovde u SAD, nisam samo ja. Generalno, mnogo se menjaju lopte, previše. Uvek fizički mogu da budem još bolji, da budem brži, niži na lopti, da oduzimam više vremena protivniku i da budem agresivniji. Servis bi takođe mogao da bude bolji. Mislim da još nisam lupio plafon“, istakao je Kecmanović.
Komentar