SPORT

„Slomio sam ruku jureći Đokovića, Nadala i Federera“

Dominik Tim, austrijski teniser, bio je generacijski talenat, ali je ostao samo na jednom osvojenom Gren slem turniru.
Sputnik
Tim je posle pobede u Americi doživeo niz povreda i blizu je kraja karijere.
„Povrede su me uništile. Lekari su mi rekli da sam slomio ruku jureći veliku trojku. Celu svoju karijeru sam proveo takmičeći se sa najboljima. Trenirao sam u najvišem ritmu baš zato i to je mnogo doprinelo mojim povredama“, naveo je Tim.
On je povredio ručni zglob na Majorci 2021. godine i nikada se nije oporavio jer se prerano vratio na teren, pogoršao je povredu i sebi praktično režirao pad karijere.
„Mislim da sam bio srećan da delim moju karijeru sa velikom trojkom i ostalim sjajnim teniserima. Stigao sam u prvih 100 kasnije od mnogih mojih vršnjaka i zaista nikada nisam očekivao da ću osvojiti Gren slem i biti treći na svetu“.
Tim je osvojio US Open u godini kada je Novak Đoković diskvalifikovan zbog pogađanja linijske sudije, a tada nisu nastupili ni Rodžer Federer ni Rafael Nadal.
U finalu je imao dva seta zaostatka u odnosu na Aleksandra Zvereva, ali je uspeo da preokrene.
„Bio sam mnogo nervozan jer sam prva tri Gren slem finala izgubio. Za mene je to finale bilo sad ili nikad jer nisam morao da igram protiv velike trojke. Kada je on poveo sa 2:0, opustio sam se i krenuo ka slavi. Odmah posle te pobede osetio sam da će biti veoma komplikovano da nastavim na istom nivou. Potpuno sam izgubio motiv da radim maksimalno i sebe teram napred. To je trajalo nekoliko meseci i kada sam osetio da vraćam motiv, usledila je ta povreda zgloba i više ništa nije bilo isto“, naveo je Tim.
Kaže da je najbolje finale odigrao osam meseci ranije u Melburnu, u finalu protiv Đokovića gde je vodio sa 2:1, ali je izgubio.
„Sjajno sam se kretao, bio agresivan, odlično servirao. Taj poraz mi je bio mnogo bolan, jer nisam iskoristio šanse kakve nikad nisam imao u Gren slem finalu“, istakao je Tim.
Austrijanac je dobio specijalnu pozivnicu za US Open gde je eliminisan od Bena Šeltona u prvom kolu.
Za sve što je uradio u karijeri dobio je pohvalu i od Novaka Đokovića.
SPORT
Novaku prete Saša i Karlos
Komentar