SPORT

„Grešniku“ se prašta – a „slabijima“ ne

Preko noći je Janik Siner postao „loš momak“ jer je iako je bio pozitivan na doping testu povlašćen, što nije bio slučaj sa mnogim drugim igračima. Jedan od njih je i Kamil Majrhžak, poljski teniser, koji je objasnio razliku između tretmana koji je on imao i koji ima prvi teniser sveta.
Sputnik
Ideju Novaka Đokovića da osnuje PTPA kako bi pomogao slabije rangiranim teniserima podržao je veliki broj igrača, a sada se na primeru vidi koliko je ta ideja srpskog asa važna jer se nikad jasnije nije videla razlika u tretmanu između boljih i lošije rangiranih tenisera.
Janiku Sineru oprošteno je što je dva puta bio pozitivan na doping testu jer je za sve kriv njegov fizioterapuet, a to je duboko pogodilo Kamila Majrhžaka, poljskog tenisera, koji je prošao kroz sličnu situaciju.
Majržak je u decembru 2022. godine bio pozitivan na čak četiri doping testa zbog čega je kažnjen sa 13 meseci suspenzije. Kasnije je ustanovljeno da su testovi bili pozitivni zbog zaraženog suplementa, a Poljak je imao i dokaze koji su to potvrdili, međutim odluka nije bila promenjena.
Na teren se vratio bez rejtinga u kvalifikacijama za US Open gde je u trećem kolu poražen od Belučija.
„Nekoliko sati pre meča, dobio sam veoma šokantnu i ekstremno bolnu vest iz teniskog sveta. Neću da ulazim u detalje zbog mog zdravlja i mentalnog stanja, ali činjenica da ne mogu čak ni nogu da stavim na teniski teren koji nije privatan za skoro svo vreme moje kazne, dok drugi normalno igraju i ostvaruju svoje snove, iako su bili u istoj situaciji, ne da mi mira. Potpuno sam uništen i šokiran. Dobro, možda nisam u pravu. Ali, koga briga šta kaže igrač koji je loše rangiran“, napisao je poljski teniser.
Dodao je da je uprkos svemu ponosan na sebe što se vratio na teren.
„Srećan sam što se ponovo takmičim na jednom velikom turniru. Mnogo je emocija na terenu i van njega“, napisao je Majrhžak.
Poljak je trenutno 169. teniser na ATP listi.
SPORT
Zvezdina Stela i Partizanov Sergej šampioni Srbije
Komentar