SPORT

Dotakli smo dno! Srbija gleda u leđa Gibraltaru, Andori, Malti, San Marinu...

Porazi partizana i TSC-a iz Bačke Topole u prvim utakmicama plej-ofa Lige konferencija, najslabijeg po jačini evropskog takmičenja, zakucali su za dno posrnuli srpski fudbal. Naime, Srbija se nalazi na poslednjem 54. mestu nacionalnog učinka klubova u tekućoj sezoni!
Sputnik
Mislili ste da gore ne može, e pa grdno ste se prevarili! Srbija gleda u leđa „velikanima“ poput Gibraltara, San Marina, Lihtenštajna, Andore, Malte, Severne Makedonije.
Verovali ili ne Gibraltar je čak 15 pozicija bolje rangiran od Srbije.
Ali, da li nekoga uopšte to može i sme da čudi?! Jer, kada uzmete u obzir suv statistički podatak da su srpski klubovi, počev od Partizana, preko Vojvodine, pa sve do Radničkog iz Kragujevca, TSC-a i Crvene zvezde koja je krenula od plej-ofa Lige šampiona, u 11 utakmica pretrpeli čak osam poraza uz tri mizerne pobede, onda i ne čudi to tužno i poslednje 54. mesto.
Jedine pobede upisali su Radnički iz Kragujevca nad Mornarom i Vojvodina u revanšu sa Mariborom i Partizan nad Luganom, sve ostalo bili su porazi.
I zato surova realnost glasi da su srpski klubovi inkasirali tričavih i mizernih 0,500 poena, što je prouzrokovalo pad na listi petogodišnjeg učinka sa 19. na 21. poziciju.
Nema dalje, gore od ovog ne može...
UČINAK srpskih klubova u Evropi
Dinamo Kijev Partizan 6:2
Partizan Dinamo Kijev 0:3
Partizan – Lugano 0:1
Lugano – Partizan 1:2
Partizan – Gent 0:1
Bode – Crvena zvezda 2:1
Ajaks – Vojvodina 1:0
Vojvodina – Ajaks 1:3
Radnički Kragujevac – Mornar 1:0
Mornar – Radnički Kragujevac 2:1
Makabi Tel Aviv – TSC 3:0
SPORT
Banjalučani na korak od istorijskog uspeha
SPORT
Stanojević: Nismo zaslužili da izgubimo
Komentar