SVET

Modijeva poruka iz Kijeva: Spreman sam lično da doprinesem okončanju sukoba

Indijski premijer Narendra Modi, koji je danas stigao u ukrajinsku prestonicu odmah nakon dvodnevne posete Poljskoj, pozvao je Rusiju i Ukrajinu da rade zajedno na pronalaženju izlaza iz krize i napomenuo da je spreman lično da doprinese okončanju sukoba.
Sputnik

„Obe strane moraju zajedno da sednu i pronađu izlaz iz ove krize. Želim da vas uverim da je Indija spremna da igra aktivnu ulogu u svakom nastojanju da se postigne mir. Ako mogu lično da doprinesem, voleo bih da to učinim“, rekao je Modi tokom sastanka sa Vladimirom Zelenskim u Kijevu.

Premijer je poručio da rešenje ukrajinske, ili bilo koje druge krize nije na ratištu.
„Nedavno, kada sam otputovao u Rusiju na sastanak sa predsednikom Vladimirom Putinom, tamo sam takođe jasno rekao da rešenje bilo kog problema nikada nije na bojnom polju. Rešenje dolazi samo kroz pregovore, dijalog i diplomatiju, moramo da idemo napred, bez gubljenja vremena“, konstatovao je on.
Ranije je indijska televizija NDTV saopštila da je premijer Indije Narendra Modi doputovao u prvu posetu Ukrajini od uspostavljanja diplomatskih odnosa između zemalja 1992. godine.
Modi je početkom jula posetio Rusiju i sastao se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Zelenski je tada osudio Modijevu posetu Moskvi, a nakon kritike šefa kijevskog režima indijsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je na razgovor ukrajinskog ambasadora Aleksandra Poliščuka.
SVET
Indijski premijer doputovao u Kijev: Modi traži rešenje za mir
Pogledajte i:
Komentar