RUSIJA

Dominira na ratištu: Ruski tenk „proriv“ za klasu iznad zapadnih

Britanski tenk „čelendžer“ i nemački „leopard“ diskreditovali su se u zoni specijalne vojne operacije, strani kupci vide da je ruski tenk T-90M „proriv“ (proboj) za klasu iznad, izjavio je generalni direktor državne korporacije „Rosteh“ Sergej Čemezov.
Sputnik

„Čak će i tenk 'abrams', sa svim svojim objektivnim nedostacima, dati prednost 'čelendžeru'. Naš 'proriv' je za klasu iznad britanskih i američkih tenkova i strani kupci to odlično razumeju“, istakao je šef „Rosteha“.

On je takođe naveo da je izvoz ruskih odbrambenih proizvoda dostigao rekordnih 60 milijardi dolara.
„Izvozni portfelj je dostigao rekordnu cifru od 60 milijardi dolara. Interesovanje za naše proizvode je razumljivo. Svet ne vidi njihove zasluge u reklamnim brošurama, već na bojnom polju“, dodao je Čemezov.
Direktor je naglasio da iz istog razloga interesovanje za neke primerke zapadnog naoružanja više nije kao pre.
Ruski tenk T-90, osnovni borbeni tenk treće generacije, koji je naslednik T-72, i on je ozbiljno unapređen prethodnih godina. Poslednja njegova verzija je T-90M „proriv“ (proboj) koji je dobro zaštićen od konvencionalne municije, vođenog oružja i protivtenkovskih raketa. Naoružan je topom glatke cevi od 125 milimetara sa automatskim punjačem i mitraljezom od 12,7 milimetara kojim se upravlja daljinskim putem.
RUSIJA
„Abramse‟ i „leoparde‟ spaljuju ruski dronovi od 500 evra
Pogledajte i:
Komentar