SPORT

Legendarni Nemac se oprostio od reprezentacije: „Bila mi je čast“

Manuel Nojer, čuveni golman Nemačke, odlučio je da stavi tačku na reprezentativnu karijeru posle 15 godina i čak 124 utakmice u nacionalnom dresu. Jednostavno, Nojer ima 38 godina i odlučio je da mesto prepusti mlađima.
Sputnik
Jedinica Bajern Minhena obratila se putem društvenih mreža i saopštila je navijačima tešku odluku. Oproštajna poruka bila je izuzetno emotivna.
„Svi koji me poznaju znaju vrlo dobro da je ovo bila izuzetno teška odluka. Fizički se i dalje osećam jako dobro i mogao bih da igram na Svetskom prvenstvu 2026. godine u Sjedinjenim Američim Državama, Kanadi i Meksiku, ali sam u isto vreme prilično siguran da je ovo pravi trenutak da se povučem i da se u potpunosti posvetim Bajernu u budućnosti“, naveo je na početku poruke Nojer.
Manuel Nojer koji je 2011. i 2014. godine izabran za najboljeg igrača Nemačke i koji je na Mundijalu u Nemačkoj osvojio titulu prvaka sveta, izjavio je da se prvo posavetovao sa porodicom i prijateljima, da bi posle toga informisao selektora Julijana Nagelsmana.
„Fantastične momente proveo sam u reprezentaciji Nemačke, koja me je oblikovala kao čoveka i na to sam veoma ponosan. Trijumf na Mundijalu 2014. godine, kao i sjajna atmosfera na prvenstvu Evrope ove godine kod kuće su najlepši momenti za mene. Izuzetno sam zahvalan na tome. Bila je velika čast biti deo i kapiten ovog tima. Uvek je bilo posebno zadovoljstvo i posebna čast oblačiti dres Nemačke“, zaključio je veliki Manuel Nojer, jedan od najboljih golmana 21. veka.
SPORT
Dva lica Zvezde – ima li (već) razloga za brigu?
Komentar