SPORT

Dva lica Zvezde – ima li (već) razloga za brigu?

Crvena zvezda pokazala je dva lica na najsevernijoj tački na planeti, gde je poražena od Bode Glimta rezultatom 2:1 u prvoj utakmici plej-ofa Lige šampiona. Za ulazak u elitno društvo, jasno je da se mora bolje od prikazanog u Norveškoj. Zvezda je bila „ugašena“ do 70. minuta, da bi poslednjih 20 usledio blesak.
Sputnik
Razlog za taj blesak prevashodno su bile izmene koje je napravio Vladan Milojević, a odnosile su se na ulazak Ognjena Mimovića, Bruna Duartea i Milsona, kao i činjenica da Zvezda nije više imala šta da izgubi. Jer, gubila je 2:0 i bila je uplašena i dezorjentisana, a to nije odlika velikih.
I zato, usledija je reakcija- Na vreme!
Trio koji je kročio na teren u drugom poluvremenu u poslednjih pola sata uspeo je da „udahne Zvezdi novi život“.
Zvezda je kapitulirala u dva navrata od 52. do 62. minuta, da bi posle toga dvostruka izmena i ulazak Bruna Duartea i Milsona pokazao drugo lice Zvezde, lice koje je sedmostrukog uzastopnog prvaka Srbije ostavilo u igri za prolazak u grupnu fazu Lige šampiona.
Zvezda je kud i kamo bolje izgledala na nakvašenom norveškom „veštaku“ na kom su to tog trenutka glavnu reč vodili fudbaleri Bode Glimta.
O tome je pričao i Vladan Milojević po završetk susreta.
„Jako dobro igraju na ovoj podlzi. Jednostavno kontrolišu tu loptu i fascinantno je gledajući uživo kako to izgleda. Imaju sistem, imaju igru, trpeli smo veliki pritisak. Nije nam bilo lako, nismo se najbolje snašli u početku drugog poluvremena, posle su usledile izmene i izgledali smo bolje“, istakao je Zvezdin strateg od kog se očekuje da od svojih izabranika izvuče reakciju u revanšu.
Zvezda pred armijom svojih navijača mora da bude tim koji će da diktira tempo, da drži loptu u posedu s jasnom idejom kako da ugrozi gol rivala.
Padali su mnogo veći klubovi od Bode Glimta na stadionu „Rajko Mitić“, pa nema razloga da tako ne bude i 28. avgusta, ali... Razloga za brigu ima, ali ne i za strah! Samo hrabro i odlučno može se napraviti taj ključni korak ka premiji i ulasku u Ligu šampiona.
Ali, uvek postoji ono ali. Zvezdi trebaju ofanzivni bekovi za tako nešto, trebaju joj „krila“ kao što je bio Osman Bukari koji, nije možda tennički pismen kao neki drugi igrači, ali zna da probije, zna da supersoničnim kasom kraj desne aut linije stavi na muke protivničke defanzivce.
E, to treba Zvezdi! Treba joj „eksplozija“ Olajinke, ili trk Pume, lucidnost Luke Ilića ili drskost Mirka Ivanića, koja je izostala u Norveškoj.
Samo s takvim pristupom igre i jurišem od prvog minuta, propraćenog hukom sa Severa, zatim i ostalih tribina i grotla Marakane, Crvena zvezda može da se nada pobedi i plasmanu u Ligu šampiona.
U suprotnom, ostaće joj Liga Evrope kao uteha...
SPORT
Srbija na premijeri sa prvakom Evrope – karte od sutra u prodaji
Komentar