SPORT

Kirjos o Sineru i skandalu koji potresa teniski svet: „Suspenzija dve godine“

Nevaljali dečko belog sporta Nik Kirjos oglasio se među prvima povodom skandala u čijem centru se našao prvi reket planete Janik Siner koji je igrao dopingovan. I dok je Međunarodna teniska agencija za integritet (ITIA) olako prešla preko svega, Australijanac kaže da bi „grešnik“ morao da bude suspendovan.
Sputnik
Podrhtava teniski svet pred foto-finiš sezone i US Open, a na tapetu je ni manje ni više nego prvi na svetu – Janik Siner!
„Grešnik“, kako mu u prevodu po naški glasi prezime, dvaput je u martu bio pozitivan na zabranjenu supstancu klostebol, ali ga to nije sprečilo da baš u martu razbije u finalu Mastersa Majami Bugarina Grigora Dimitrova – 6:3, 6:1.
Umesto da mu je zabranjeno da se takmiči, on je uz pomoću nedozvoljene supstance, za koju se navodi da je u pitanju klasičan steroid za izgadnju mišićne mase, razbio Dimitrova.
O svemu tome kritički se oglasio Nik Kirjos, kao neko ko je poznat da nema dlake na jeziku.
„Besmisleno! Svejedno da li je bilo slučajno ili namerno, ukoliko si dvaput pozitivan na zabranjenu supstancu (steroid), moraš da budeš suspendovan dve godine. Tvoje performanse se poboljšane. Krema sa masiranje, da, baš lepo“, napisao je na društvenoj mreži H Australijanac.
O čitavom skandalu svoj sud dao je i poznati portugalski novinar Žoze Morgado.
„Siner je bio suspendovan nekoliko dana nakon osvajanja Majamija, a pred početak turnira u Madridu našao se u glavnom žrebu. Bio je na konferenciji za medije, iako je u tom trenutku bio suspendovan. Kazna mu je pre vremena bila oproštena, samo da bi mogao da igra“, rekao je Morgado, aludirajući na to da je Italijanu, tada već svetskom broju jedan, dato „zeleno svetlo“ jer je magnet za publiku.
SPORT
„Grešnik“ – Janik Siner dvaput pao na doping testu!
SPORT
Beograd će ipak imati ATP turnir u 2024!
Komentar