REGION

Direktor CIA u Sarajevu - razgovarao sa članovima Predsedništva BiH, Konakovićem...

Direktor CIA Vilijam Berns stigao je danas u Sarajevo, gde se sastao sa ministrom spoljnih poslova u Savetu ministara Elmedinom Konakovićem.
Sputnik
Konaković je za Avaz rekao da je stekao utisak da Berns dobro poznaje situaciju u BiH i da raspolaže informacijama.
"Razgovarali smo o procesima u BiH, važnosti NATO i evropskih integracija, o onome što nas ubrzava i usporava", rekao je on, i dodao da je njegova poseta još jedna potvrda da se američka administracija ozbiljno bavi sa BiH.
Na pitanje kako komentariše činjenicu da će Berns nastaviti posetu regionu posetom Beogradu, Konaković je rekao da to pokazuje da SAD region zapadnog Balkana posmatra kao jednu celinu.
Berns je razgovarao i s članovima Predsedništva BiH i Almirom Džuvom, direktorom Obaveštajno bezbednosne agencije
Članovi Predsedništva BiH razgovarali su sa Bernsom o političkoj i bezbednosnoj situaciji u BiH i regiji, kao i o nekim globalnim pitanjima, među kojima i o sukobu u Gazi, saznaje RTRS.
Kako navodi RTRS, na sastanku je bilo reči i o važnosti saradnje obaveštajnih zajednica u borbi protiv bezbednosnih pretnji i terorizma, unapređenju saradnje institucija i daljoj bilateralnoj saradnji, kao i o tome da odgovornost za funkcionisanje institucija vlasti nose sve etničke zajednice u BiH.
Pogledajte i:
Komentar