SRBIJA

Vehabija ubijen u okršaju sa policijom na području Novog Pazara, Dačić otkrio detalje akcije

Vehabija Senad Ramović Becan ubijen je u okršaju sa policijom na teritoriji Novog Pazara. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obelodanio je detalje akcije.
Sputnik
Dačić je izjavio da je Ramović ubijen sinoć u okršaju sa policijom u selu Hotkovo kod Novog Pazara, da je odbio da se preda prilikom hapšenja i da je pucao na pripadnike MUP-a.
„Prilikom hapšenja je pružio otpor, pucao je na policiju, ispalio je tri-četiri hica i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice su ga likvidirali“, rekao je Dačić.
To je bila zajednička akcija BIA, MUP i Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, kazao je Dačić za TV Prva.
Dačić je naveo da je akcija izvedena u selu Hotkovo, odakle je Ramović, ali da on nije bio u svojoj kući, već je pronađen u kući udaljenoj nekoliko stotina metara od njegove, a koja je vlasništvo njegovog zeta Aldina Birčovića, kriminalca iz Novog Pazara koji se trenutno nalazi na odsluženju zatvorske kazne u Nišu.
Naveo da je Ramović bio u bekstvu posle terorističkog napada na žandarma ispred ambasade Izraela u Beogradu koji je u junu izveo Miloš Žujović, da su podnete krivične prijave protiv njega i da je bio pobegao na teritoriju AP KiM.
Dačić je podsetio da je Ramović još 2007. godine bio osuđen na dvogodišnju kaznu zatvora zbog krivičnog dela terorizam i da je odigrao ključnu ulogu u radikalizovanju Žujovića, koji je 29. juna počinio teroristički akt u Beogradu, ali i drugih osoba, kao što je Lazar Berber iz Sombora, koji je nedavno takođe uhapšen u zajedničkoj akciji BIA, MUP i Tužilaštva za organizovani kriminal zbog postojanja osnovane sumnje da priprema izvršenje terorističkog akta.
„Ovo je na neki način nastavak svakodnevnih akcija koje smo imali posle terorističkog akta ovde u Beogradu, sagledavajući pokret vehabija i opasnost koja postoji“, rekao je Dačić.
On je naveo da je informacija gde se Ramović nalazi došla iz obaveštajnih krugova najbližih njemu.
Kako navodi RTS, Ramović je bio stanodavac džihadiste Miloša Žujovića, koji je 29. juna samostrelom teško ranio policajca Miloša Jevremovića.
Ranije zbog terorizma bio osuđen na 13,5 godina zatvora, a jednom prilikom je ispričao da je pripremao teroristički napad u Beogradu.
Ramović je bio uhapšen 2007. nakon oružanog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara. Tada je uhapšeno još 14 Ramovićevih saradnika.
Teretili su se za planiranje ubistva tadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, kao i za pripremu terorističkih napada u Beogradu i Novom Pazaru.
SRBIJA
EKSKLUZIVNO Sagovornici Sputnjika otkrivaju kako deluje mreža vehabista u Srbiji /video/
Pogledajte i:
Komentar