SPORT

Albanci pretili Raduljici zbog poruke o Kosovu – FIBA morala da reaguje

Miroslav Raduljica, srpski košarkaš, objavio je komentar „Kosovo i Metohija, Srbija“ na stranici svog kluba Marusija i posle toga počeo da dobija pretnje albanskih navijača. Problem je što Marusi igra kvalifikacije za FIBA Evrokup protiv Peja iz Peći i zbog bezbednosnih razloga ovaj meč verovatno će se igrati bez prisustva publike.
Sputnik
Posle objave Miroslava Raduljice o Kosovu srpski košarkaš suočio se sa ozbiljnim pretnjama Albanaca koji su mu poručili da jedva čekaju da dođe u Prištinu i pisali mu da je Kosovo Albanija.
Zbog bezbednosti srpskog košarkaša i njegovih saigrača dvomeč grčkog Marusija i Peja igraće se u Grčkoj, ali bez prisustva publike kako prenosi portal „Sport24“, a ta odluka navodno je doneta nakon što su se čelnici Marusija obratili FIBA.
Utakmice se igraju 24. i 26. septembra.
Srpski košarkaš u grčkom klubu igra od prošle godine kada je završio epizodu u Crvenoj zvezdi. Protekle sezone istakao se kao jedan od najboljih igrača Marusija.
Imao je ugovor na godinu dana koji je ovog leta istekao, ali su Raduljica i Marusi odlučili da nastave uspešnu saradnju.
SPORT
Amerika zaboravila na Jokića
Komentar