SPORT

Nestvarna noć u Amsterdamu – 34 penala i tragičari Srbi /video/

Ajaks je posle verovatno jedne od najluđih penal serija u istoriji fudbala i čak 34 izvedena penala, eliminisao Panatinaikos u Amsterdamu na čuvenoj „Krojf areni“. Tragičari su bili srpski reprezentativci Nemanja maksimović i Filip Mladenović koji su promašili jedanaesterce.
Sputnik
Crvena zvezda je pre nekoliko godina u ludoj seriji od 22 penala eliminisala Kopenhagen, a sada su Ajaks i Panatinaikos nadmašili taj rezultat i na kraju su „kopljanici“ slavili rezultatom 13:12 u penal-lutriji.
Gigant iz Amsterdama je u prvom meču odigranom u Atini slavio sa 1:0, da bi identičan rezultat bio na revanšu u Holandiji i to nakon što je Tete kasnim golom u 89. minutu obezbedio Grcima produžetke.
Kako tokom produžetaka nije bilo pogodaka, tako se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, a na kraju će se ispostaviti istorijskih, ali ne i rekordnih, jer rekord drže Izraelci Dimona i Šimšon iz Tel Aviva koji su šutirali 56 penala, a bilo je 23:22 na kraju!
Srpski vezista Nemanja Maksimović koji je stigao iz Hetafea promašio je u sedmoj seriji penal za PAO, dok je prethodno Filip Mladenović bio precizan u petoj seriji, ali je promašio u 16. seriji.
Golman Ajaksa Remko Pasver odbranio je čak pet udaraca „sa kreča“ i postigao je pogodak. Napadač „kopljanika“ Brajan Brubi nije realizovani ni jedan od dva penala, ali je na kraju njegov tim zahvaljujući nepreciznim Srbima i fantatičnom golmanu Pasveru otišao u plej-of Lige Evrope.
Ajaks će za poslednju prepreku imati poljsku Jageloniju, koja je mogla da bude rival Crvene zvezde u plej-ofu za Ligu šampiona, ali ju je eliminisao Bodo Glimt.
Kada je u pitanju Panatinaikos, Grci će u plej-ofu za Ligu konferencije igrati protiv Lansa.
SPORT
Stanojević posle nove evropske eliminacije: „Bili smo blizu...“
Komentar