RUSIJA

U Rusiji od početka godine sprečeno 110 terorističkih napada

U Rusiji je od početka godine sprečeno 110 terorističkih napada, saopštio je ruski Nacionalni antiteroristički komitet. Privedeno je 1.050 lica osumnjičenih da su umešani u terorizam.
Sputnik
Razotkriveno je 45 međunarodnih terorističkih ćelija koje su se bavile vrbovanjem građana severnog Kavkaza i migranata iz centralne Azije.

Teroristički napad na Kursku oblast

Predsednik Nacionalnog antiterorističkog komietata i šef FSB Aleksandar Bortnjikov je rekao da je Kijev uz podršku kolektivnog Zapada izvršio teroristički napada u Kurskoj oblasti, a na meti su civili i civilni objekti.
On je dodao i da su strane specijalne službe pojačale vrbovanje ruskih državljana za terorističke aktivnosti.
Podsetimo, napad ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U regionu je više puta proglašavana raketna opasnost, nakon čega je uvedena vanredna situacija federalnog nivoa. Lokalno stanovništvo se evakuiše u druge regione Ruske Federacije.
Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Valerij Gerasimov izvestio je predsednika Vladimira Putina 7. avgusta da je ruska vojska zaustavila napredovanje Oružanih snaga Ukrajine u dubinu ruske teritorije.
Prema najnovijim informacijama ruskog Ministarstva odbrane, Kijev je od početka borbenih dejstava na kurskom pravcu izgubio više od 1.600 vojnika, 32 tenka i 23 oklopna transportera.
Pogledajte i:
Komentar