SPORT

Stanojević: Kazna? Ne interesuje me, nema veće kazne od osećaja poniženosti

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da rezultat iz prve utakmice protiv Lugana nije povoljan, kao i da njegov tim mora da pobedi u drugom meču.
Sputnik
"Večeras ćemo imati trening, Mateus Saldanja je pod znakom pitanja, videćemo šta ćemo da radimo. Neke igrače smo odmorili i pripremili, igramo dve utakmice nedeljno, večeras ćemo znati na koga možemo da računamo", rekao je Stanojević na konferenciji za medije.
Partizan je izgubio od Lugana 0:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
Stanojević je naglasio da Partizan još uvek ne igra onako kako bi on želeo.
"Rezultat nije povoljan, ali je atkivan, znamo da moramo da pobedimo. Prvu utakmicu smo dobro odigrali, disciplinovano, ali to nije Partizan koju hoću da vidim kad igra kod kuće, nije to ofanzivno kako bih želeo da igramo. Naravno da se nadamo, hoćemo da prođemo dalje", izjavio je Stanojević.
Trener Partizana je poručio da ekipa ima obavezu prema navijačima da dobro odigra.
"Imamo sjajnu grupu navijača, dosta ih ima u Švajcarskoj, to je jedna obaveza za nas. Oni su brza ekipa, hitra, odgovara im brz teren i veštačka trava. Da ne otkrivam plan, pravimo ekipe za dva meča u nedelji, onda morate da rotirate igrače. Imamo veliki kadar, moramo da koristimo, videćemo koji igrači su zdravi", poručio je Stanojević.
On se osvrnuo na utakmicu četvrtog kola Superlige Srbije u kojoj je Partizan odigrao nerešeno 0:0 sa IMT-om.
U finišu tog meča, sudija Marko Ivković je posle VAR provere poništio gol Ksandera Severine, dok je Stanojević posle te situacije dobio crveni karton zbog prigovora.
"Lično sam jako razočaran sa svim što se desilo. Poniženi smo u svakom smislu te reči i ne znam na koji način pričati o tome. Prva stvar, predsednik sudijske komisije je politički angažovano lice, je l tako? Znate svi to? Možda nije trenutno, ali je suštinski politički angažovan. Zamislite kako se sudije delegiraju. Kad sam dolazio u Partizan, imao sam tri uslova. Prvi je bio da bude pošteno suđenje. Obećano je da će biti takav tretman. Kad smo saznali ko sudi, pitali smo da li je moguće da sudi sudija koji je u Nišu, Novom Pazaru već sudio na određen način" naglasio je trener Partizana.
Stanojević smatra se njemu i igračima Partizana oduzima pravo na pošteno suđenje.
"Dugo sam u fudbalu, mnogo duže od sudije, da ne prepoznam određene tedencije. Da komentarišem neću, ali ja vidim tendenciju iz mog iskustva kada faul na 18 metara ne svirate koji je očigledan, a o spornim neću da pričam. Oni oduzimaju pravo na rad, radite, trudite se, borite i oni na način koji tretiraju to oduzmu. Imate politički angažovano lice koje usvoji predlog Zvezde da najbolji sudija Srđan Jovanović ne sudi večite derbije i desi se da jedan takav sudija iz razloga, on je elitni sudija UEFA, ne dobije mogućnost da sudi Evropsko prvenstvo, jer mu je na zahtev Zvezde zabranilo da sudi najvažnije utakmice. On gubi pravo da sudi Evopsko prvenstvo. Zamislite tu brutalnost gde utičete na živote ljudi i gde utičete na srpski fudbal, da nema predstavnika sudija", rekao je Stanojević.
On je rekao da ga ne interesuje da li će posle svega dobiti kaznu od Fudbalskog saveza Srbije.
"Ne interesuje me uopšte, nema veće kazne od onog unutrašnjeg osećaja poniženosti. Oni su nas već kaznili. Ne interesuje me ko će šta da napiše. Ovo može samo da mi da dodatnu energiju, ovde sam da branim ovu svetkovinu", zaključio je Stanojević.
Fudbaleri Partizana i Lugana odigraće u četvrtak od 20.30 časova drugi meč trećeg kola kvalifikacija za LE.
Pobednik dvomeča igraće u plej-ofu kvalifikacija za LE protiv Bešiktaša, poraženi će takmičenje nastaviti u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencije protiv Genta ili Silkerborga.
Komentar