SPORT

Amerikanac najavljuje: „Đoković će biti još opasniji“

Nekadašnji američki teniser Sem Kveri koji je poznat po snažnim servisima zbog visine koju poseduje, izjavio je da očekuje još opasnijeg Novaka Đokovića u nastavku sezone.
Sputnik
Iako mnogi smatraju da će doći do pražnjenja kod Đokovića zbog osvajanja toliko željene zlatne medalje na aktuelnom takmičenju, Amerikanac na situaciju gleda potpuno drugačije.
U intervjuu koji je Sem Kveri dao za „Tenis čenel“, a povod je bio taj što je najbolji teniser u istoriji belog sporta otkazao učešće u Sinsinatiju i Montrealu, navodi se da će Novak na US Openu biti još opasniji.
„Novak će biti još opasniji, jer će igrati rasterećenije. Mene nije iznenadilo što se povukao sa pomenutih turnira. Jednostavno, posle takvog uspeha kakav je osvajanje zlatne medalje i emocija koje je pokazao posle pobede u finalu, svakom je potrebno nekoliko nedelja da ase oporavi. Samim tim, njegova odluka nije iznenađujuća“, rekao je Kveri.
Novak Đoković i Sem Kveri sastali su se u 11 navrata, a srpski teniski as upisao je čak devet pobeda.
Na kraju intervjua, Kveri je još jednom apostrofirao da ne sumnja da će Novak Đoković biti spreman i motivisan za poslednji grend slem u sezoni i spektakl u Njujorku.
„Uveren sam da će biti spreman za US Open, nemam dilemu“, zaključio je Amerikanac, koji je poslednju od dve pobede nad Novakom, upisao na Vimbldonu 2016. godine.
SPORT
Obesmišljeni termin, „izduvani“ igrači – ali, vreme je za naplatu duga
Komentar