SPORT

Delfini idu po treće zlato za Srbiju – pala je Amerika!

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u finale aktuelnog takmičenja pobedom nad reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0). Za zlatnu medalju boriće se protiv pobednika duela Hrvatska - Mađarska.
Sputnik
Treći put zaredom na ovom takmičenju Srbija se bori za zlato, a vaterpolisti su prolaskom u finale obezbedili treću medalju za Srbiju.
Podmlađena ekipa nije bila favorit za odličje, nije u grupnoj fazi teklo sve po planu, ali kada je bilo najpotrebnije Delfini su bili najbolji! Utakmica protiv Grčke pokazali je kakvi su borci, a onda su u susretu sa Amerikom demonstrirali silu.
Izuzetnom odbranom su vaterpolisti Srbije otvoroli meč, a iako su Amerikanci prvi poveli, odgovor Delfina brzo je stigao.
Mučili su se protivnici da pogode kada su imali igrača više, a onda Srbija golom debitanta Petra Jakšića, mlađeg brata kapitena Nikole Jakšića, stiže do prednosti od 3:2. Odmah za njim pogodio je i kapiten koji je povećao prednost.
Uspeli su Amerikanci da smanje razliku, ali usledila su dva projektila Nikole Dedovića!
Samopouzdanje Delfina bilo je ogromno, odbrana je dostigla samu perfekciju, a napad je nastavio da funkcioniše. Imali su Amerikanci mnogo prilika da smanje razliku jer su u više navrata imali igrača više, ali nisu to koristili.
U poslednjoj deonici srpski vaterpolisti nisu primili nijedan gol i bez velike drame pobedili su Sjedinjene Američke Države. Najbolji u srpskoj reprezentaciji bio je Nikola Dedović sa četiri pogotka, dok je samo jedan manje imao Nikola Jakšić. Po jedan gol upisali su Nemanja Vico, Petar Jakšić i Sava Ranđelović.
SPORT
Dve medalje u jednom danu: Aleksandra srebrna – vaterpolisti se bore za zlato
Komentar