SRBIJA

MUP poziva učesnike protesta da se ponašaju u skladu sa Ustavom i zakonima

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je sve učesnike protesta, zakazanog za 10. avgust 2024. godine u Beogradu, da se ponašaju u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije, naročito u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju.
Sputnik
Mirno okupljanje je, u skladu sa zakonom, slobodno, ali nije dozvoljeno nasilje, ugrožavanje bezbednosti ljudi i imovine i bezbednosti Republike Srbije, navode iz MUP-a.
"Ministarstvo unutrašnjih poslova zaduženo je za bezbednost svih građana i očuvanje javnog reda i mira, i svako ko prekrši zakon biće sankcionisan i procesuiran. Neće se dozvoliti nasilje na ulicama Beograda, kao i napadi na državne institucije, strana diplomatsko-konzularna predstavništva i pripadnike MUP-a. Još jednom pozivamo sve učesnike protesta na poštovanje zakona, javnog reda i mira. U skladu sa članom 52. Zakona o policiji Republike Srbije, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova snimaće i fotografisati učesnike ovog javnog okupljanja i okupljanja u pokretu“, izjavio je ministar Dačić.

Ministarstvo pravde apelovalo na građane da tokom protesta čuvaju javni red i mir

Ministarstvo pravde apelovalo je večeras na građane koji se javno okupljaju da čuvaju javni red i mir, poštujući Ustav i zakone Srbije.
U saopštenju ministarstva se podseća na neophodnost poštovanja Ustava, koji garantuje pravo na mirno okupljanje građana, pod uslovom da se ne ugrožavaju prava drugih ljudu ili bezbednost države.
"Svako nepoštovanje Ustava i zakona biće procesuirano u skladu sa zakonom. Nadležni organi Srbije će sačuvati mir i osigurati bezbednost svih naših građana", zaključuje se u saopštenju.
SRBIJA
Vučić potvrdio saznanja Sputnjika: Dobili smo zvanične informacije iz Rusije, bavimo se time /video/
Pogledajte i:
Komentar