Specijalna operacija u Ukrajini

Zaharova: Režim Zelenskog pokrenuo lov na ruske ratne reportere, Zapad ćuti

Kijevski režim proglasio je ruske novinare za prioritetne ciljeve uz prećutno odobrenje Zapada, Rusija zahteva da međunarodne organizacije reaguju, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova povodom ranjavanja poznatog ratnog reportera Evgenija Podubnog.
Sputnik

„Pripadnici terorističkog režima Zelenskog sprovode pravi lov na predstavnike ruskih medija i ratne reportere, čije su reportaže dokumentarna svedočanstva zverstava ukrajinskih snaga nad civilima“, rekla je Zaharova.

Zaharova je istakla da je kijevski režim praktično proglasio nenaoružane novinare za prioritetne ciljeve i to uz prećutnu saglasnost svojih zapadnih pokrovitelja i nevladinih organizacija pod njihovom kontrolom i otvoreno se time hvališući.
Kako je istakla, postupci Kijeva predstavljaju drastično kršenje međunarodnog humanitarnog prava.
„Zahtevamo od strukovnih međunarodnih organizacija da hitno reaguju i odlučno osude terorističke aktivnosti banderovskog režima“, rekla je ona.
Podsetimo, poznati ruski ratni reporter Podubni ranjen je u napadu ukrajinskih snaga na Kursku oblast. On se sada nalazi na lečenju u Moskvi. Njegovo stanje je teško, saopštili su lekari.
Pogledajte i:
Komentar