REGION

„Ne dirajte decu“: Bugarski socijalisti protiv LBGTQ+ ideologije u školama

Poslanici ne treba da dopuste džender ideologiju u bugarskim školama, izjavila je predstavnik Bugarske socijalističke partije Kornelija Ninova.
Sputnik
Ninova je skrenula pažnju da se u savremenom svetu može videti nametanje ne samo netradicionalnih odnosa, već i normalizacija promene pola.
Prema njenim rečima, ona zna za slučajeve kada su bugarska deca, koja žive u inostranstvu bila podvrgnuta hormonskoj terapiji, a da istovremeno roditelji ništa nisu znali o tome.
U inostranstvu bugarski roditelji su se suočavali i sa tim da su njihovi sinovi oblačili žensku odeću nekoliko dana tokom školske nedelje „kako bi se privikavali da mogu biti nekog drugog pola“, istakla je ona.

„Na osnovu svog ličnog iskustva tokom dugogodišnje borbe protiv džender ideologije mogu reći da nju promovišu veoma bogati i uticajni ljudi, kao i da se ta ideologija uvlači i pre ili kasnije će zahvatiti škole u Bugarskoj. Mnogo puta sam upozoravala na to i uvek smo nailazili na otpor, predstavljani su najrazličitiji besmisleni argumenti. Pre svega su to bili ideološki, liberalni argumenti. Na kraju, imamo Evroviziju, Olimpijadu u Parizu i sve što vidimo u savremenom svetu“, naglasila je Ninova.

Ona je obraćanje završila rečima: „Ne dirajte decu“.
Ranije danas, predlog zakona koji je u julu predstavila partija „Preporod“ je usvojen.
Autori dokumenta su naveli da „javna propaganda neprihvatljivog modela normalizacije netradicionalne seksualne orijentacije, koja se poslednjih godina ustalila, a posebno usled ozbiljne demografske krize u Bugarskoj, kao i objavljivanje reklamno-informativnih elemenata, koje propagiraju slične sociološko-kulturne modele, uključujući u neposrednoj blizini školskih ustanova, apsolutno nije u skladu sa bugarskom pravnom tradicijom“.
Pogledajte i:
Komentar