SPORT

Orlići doneli medalje u Beograd: „Sjajan uspeh za generaciju!“

Igrači i stručni štab juniorske reprezentacije Srbije sleteli su u Beograd posle srebrne medalje na Evrobasketu (U18) u finskom Tampereu.
Sputnik
Šef stručnog štabaVule Avdalović je podsetio da je Srbija bila oslabljena u finalu protiv Nemačke, u kom je izgubila 83:93 (19:33, 26:18, 13:16, 25:26).
„Mislim da je to sjajan uspeh za ovu generaciju, s obzirom da nije bilo uspeha u prethodne dve godine. Mislim da su momci pokazali ogroman napredak u tom periodu. Ponašali su se fenomenalno od prvog dana. Trenirali su jako, svakom treningu su pristupili na pravi način, kao i svakoj utakmici. Zaslužena srebrna medalja je rezultat njihovog rada, a spremali smo se 40 dana“, pohvalio selektor Vule Avdalović svoje izabranike.
Kapiten Mitar Bošnjaković povredio se pre dva produžetka u nesvakidašnje dugoj i iscrpljujućoj utakmici sa Izraelom.
„Utisci su fenomenalni. Šteta što nismo uzeli zlato na koje smo ciljali, ali ne možemo da se bunimo ni sa ovim odličjem – i drugo mesto je velika čast. Bili smo veoma umorni od polufinala, igrali smo dva produžetka i mislim da je to presudilo. Kasno smo zaspali, bili smo umorni“, smatra 17-godišnji dvometraš Bošnjaković, koji je na pragu potpisivanja ugovora sa Partizanom.
Polufinale na koje aludiraju selektor, trener i Savo Drezgić, kog su uvrstili u najbolji petorku šampionata, bila je tesna pobeda nad Izraelom izvojevana „trojkom“ uz zvuk sirene Andreja Kostića za konačnih 115:114 (23:18, 17:26, 26:19, 23:26, 26:25).
„Možemo da budemo zadovoljni ovom medaljom, ali ostaje utisak da smo mogli da osvojimo i zlatnu. Verujem da imamo kvalitet za to, ali je i ovo veliki uspeh. Zaista sam ponosan na momke i na trenere. Rekao bih da nas je polufinalna utakmica iscrpela i emotivno i fizički, pošto je zaista bila neverovatna. Trajala je 50 minuta i definitivno je uticala na ishod u finalu“, podvukao je Drezgić, koji je iz Partizana otišao na Univerzitet u Džordžiji, gde će igrati za Buldogse.
Uz Nemačku i Srbiju, mesto na pobedničkom postolju zauzeli su Slovenci, koji su u utakmici za treće mesto ubedljivo savladali Izrael – 84:70 (24:16, 16:22, 23:13, 21:19).
Komentar