SPORT

Đoković: Znao sam – ovo je moja šansa!

Srbija je dobila drugu zlatnu medalju, a nju je osvojio Novak Đoković, čovek koji o najsjajnijem odličju sanja još od detinjstva. Pred ovo takmičenje dogodio mu se veliki problem, morao je da se operiše, ali je kako kaže znao da mu je ovo poslednja šansa i zato je dao sve od sebe.
Sputnik
„Najposebniji osećaj. Mislio sam da 2012. kad sam nosio zastavu na ceremoniji otvaranja da je to najbolji osećaj, sve do danas. Sve što sam ikad zamišljao, nadao se, želeo, uvek je prioritet za mene da predstavljam moju zemlju. Gde god mogu da nosim srpsku zastavu, to me motiviše i nosi kao ništa drugo. Sad, sa 37 godina, pobedio sam 21 godinu starog igrača koji je osvojio Rolan Garos i Vimbldon, ovo je najveći sportski uspeh u mojoj karijeri“, rekao je Novak Đoković posle pobede nad Karlosom Alkarasom.
Stigao je na takmičenje bez titule. Ove godine nije uspeo da dođe do trofeja, doživeo je povredu na Rolan Garosu, operisao se, ali san je nastavio da živi.
„Grend slemovi i ovo takmičenje su najbitniji ciljevi za sezonu, pogotovo ovo znajući da mi je poslednja šansa da osvojim zlato. Učinio sam sve što sam mogao da se pripremim, da podignem formu u pravom trenutku, da bude na vrhuncu ovde“, istakao je srpski as.
Prisetio se finala Vimbldona u kom ga je Alkaras savladao.
„Alkaras me je pobedio, bio je bolji, ali sam rekao kad sam dolazio ovde da se osećam kao dosta bolji igrač. Vimbldon mi je dao samopouzdanje u kretanju, u mojoj igri. A, motivacija mi nije bila potrebna, nema veće nego kad predstavljate svoju zemlju. Nisam set ispustio ceo turnir. Znao sam da je ovo moja šansa, ako se ikada desi, da će to biti sad“, zaključio je Novak Đoković.
SPORT
Hrabri Orlići osvojili evropsko srebro /video/
Komentar