SPORT

Zvezda saznala protivnika u plej-ofu Lige šampiona – Partizan dobio najteži zadatak

Fudbaleri Crvene zvezde žrebom u Nionu saznali su rivala u plej-ofu Lige šampiona. Prvak Srbije igraće protiv norveškog Bodo Glimta ili poljske Jagelonije. Sa druge strane ukoliko savladaju Lugano, fudbaleri Partizana u plej-ofu za Ligu Evrope igraće protiv Bešiktaša. Potencijalne protivnike dobili su i TSC i Vojvodina.
Sputnik
Prvi meč Crvene zvezde biće odigran 20. ili 21. avgusta, dok je revanš zakazan nedelju dana kasnije.
Sedmostruki uzastopni šampion Srbije bio je među povlašćenim timovima, što je obezbedio dobrim igrama prethodnih sezona na evropskoj sceni i stečenim UEFA koeficijentom.
U slučaju da crveno-beli ne budu uspešni u plej-ofu Lige šampiona, imaju zagarantovano ućešće u grupnoj fazi Lige Evrope.
Sa druge strane, Partizan nije mogao da dobije teži zadatak. Ukoliko savladaju Lugano čeka ih Bešiktaš.
Ukoliko crno-beli prođu prepreku u utakmicama koje se igraju osmog i 15. avgusta, mečeve sa turskim klubom igraće 22. avgusta u Beogradu, odnosno sedam dana kasnije u Istanbulu.
U slučaju poraza od Lugana, fudbaleri Partizana igrali bi u plej-ofu za Ligu konferencija, a tamo bi se sastali protiv boljeg iz duela Silkeborga i Genta.
Protivnike su dobili i fudbaleri TSC-a koji će u plej-ofu za Ligu Evrope igrati protiv pobednika duela Makabi Tel Aviv/ Panevežiš. Tako bi vrlo lako moglo da se dogodi da klub iz Bačke Topole igra protiv kluba koji vodi njihov doskorašnji trener Žarko Lazetić koji sada sedi na klupi izraelskog kluba.
Fudbaleri Vojvodine u plej-ofu Lige konferencija igraće protiv pobednika meča Tampere/Đurgarden, ali prethodno moraju da savladaju Maribor.
Komentar