SPORT

Hrabri Orlići osvojili evropsko srebro /video/

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.
Sputnik
Ekipa koju kao selektor predvodi nekadašnji košarkaš i reprezentativac Vule Avdalović poražena je u finalu od Nemačke sa 93:83.
Srbija je meč za zlato odigrala bez jednog od najboljih igrača Mitra Bošnjakovića koji se povredio u polufinalu.
Istovremeno, očigledno je bilo da je meč za finale ostavio posledice po mlade igrače jer su Izrael savladali tek posle dva produžetka.
Sa manjkom energije i koncentracije reprezentativci Srbije su se borili do samog kraja, ali nisu imali pravi način da ukrote razigranog protivnika koji je odlično ušao u utakmicu, a u poslednjoj četvrtini je prelomio ishod na svoju stranu preciznim šutevima sa distance.
Utakmicu ste mogli da gledate u video-prilogu:
Srbija je očajno ušla u utakmicu, gubila je u jednom momentu sa 22:6, veliki zaostatak je imala i posle prve deonice, ali je potom konačno pronašla pravi ritam i na poluvremenu je imala svega šest poena zaostatka (51:45) posle spektaklularne trojke Drezgića.
Trojkama u nastavku Srbija je stigla na svega posed zaostatka, u nekoliko navrata je mogla i do izjednačenja i preokreta, ali je rival imao pravi način za odgovor i očuvanje prednosti.
Po završetku treće deonice srpski tim je imao devet poena manjka u odnosu na protivnika, ali je za prva četiri minuta finalnog kvartala vratila zaostatak na svega tri poena, imao je Šojić šansu da izjednači trojkom, ali je promašio ceo koš na šest minuta do kraja.
Na polovini od tog perioda Nemci su poveli i sa 13 poena viška što je dovelo Srbiju u veoma tešku situaciju.
Poslednju nadu Srbiji je trojkom na minut i po do kraja dao Drezgić, smanjivši zaostatak na osam poena, ali je ona bila veoma mala i na kraju se nije ni ostvarila će se srpski tim zadovoljiti srebrnim odličjem sa kontinentalnog takmičenja.
Najefikasniji u srpskom timu bio je Drezgić sa 30 poena, sedam asistencija i šest skokova, a podršku je imao samo u Kostiću koji je dodao 23 poena, dok je Ognjen Sržentić sa klupe upisao 13.
Komentar