Podkast

Ko se to na Zapadu igra vatrom | Od četvrtka do četvrtka

Ne prestaju iskušenja za Srbiju: dok iz regiona, posebno iz Sarajeva, i dalje seju mržnju protiv Beograda, Unesko produžava status ugrožene svetske baštine za srpske manastire i crkve na KiM, a u Skupštini je završena maratonska rasprava, najviše o litijumu.
Sputnik
Avet trećeg svetskog rata opet se nadvila nad Bliski istok nakon što je u Iranu ubijen lider Hamasa Ismail Hanije. Venecuela je na meti pokušaja obojene revolucije jer se nekima na Zapadu ne sviđaju rezultati predsedničkih izbora u toj zemlji. Rusija je demonstrirala moć svoje flote a njen lider poslao još jedno upozorenje Amerikancima zašto im ne savetuje da se igraju vatrom i raspoređuju svoje tomahavke tamo gde im mesto nije. A vatru polemika, ali i osuda dotle je već zapalila kontroverzna ceremonija otvaranja Olimpijskih igara.
O ovim i drugim važnim događajima iz protekle sedmice u emisiji Od četvrtka do četvrtka govori sociolog profesor Slobodan Reljić.

O emisiji „Od četvrtka do četvrtka“

Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 20.00.
Komentar