SPORT

Stanojević našao krivce za istorijski debakl – sve sem sebe: „Ja znam kako se ulazi u Ligu šampiona“

Partizan je završio učešće u Ligi šampiona za ovu sezonu, Dinamo je bio ubedljivo slavio i u Beogradu i ukupnim rezultatom 9:2 je izbacio crno-bele, a trener Aleksandar Stanojević je na konferenciji za medije kritikovao igrače.
Sputnik
Partizan je doživeo najteži poraz u istoriji kvalifikacionih dvomeča, nikada dosad nije primio devet golova – dosadašnji rekord je držao Fejenord sa osam pogodaka.
Krivce za takav ishod Stanojević je našao u igračima koje ima na raspolaganju, iako je u aktuelnom prelaznom roku, po dolasku na klupu crno-belih, u svoju ekipu primio čak sedmoricu novajlija, uz osmog Žoaa Grimalda potpisanog na dan duela sa Dinamom.
„Šta reći posle ovakvog dvomeča i današnjeg poraza. Ovo je naša realna slika. Oni su druga brzina u odnosu na nas. Nismo jednostavno mogli da im pariramo“.
Naredni je Lugano, a Partizan je trenutno hiljadama milja daleko od igre koja je potrebna za Evropu.
„Mi nemamo luksuz da razmišljamo ni o čemu, već samo o nama, ne samo o Luganu. Kako stvari stoje, ne možemo nikome u Evropi da pariramo, nismo za Evropu sada. Lugano je ekipa koja je u boljoj situaciji nego mi, ali moramo da razmišljamo samo o nama“.
Vidno je da mnogi igrači ne igraju na potrebnom nivou, to konstatuje i Stanojević:
„Moramo da promenimo igrače koji su i u prošlosti pokazali da ne mogu da se izbore sa Evropom i da ne mogu da igraju na tom nivou. Dosta igrača ima ugovore, teško je sve promeniti. Sačekaćemo još jedan prelazni rok da nametnemo ono što ja želim. U fudbalu nema vremena, svestan sam svega, patimo. Pokušali smo sa sličnim igračima, nije išlo“.
Ovo je bio najubedljiviji poraz ekipe Partizana u dvomečima evropskih takmičenjima…:
„Mislite da je Dinamo lak protivnik? Ovo je takmičenje za Ligu šampiona. I da smo izgubili danas sa 1:0, ista bi mi slika bila. To je ekipa koja je izgubila 5:0 od Nordsjelanda, to je ekipa koja je pokazala da ne može da igra Evropu. Dinamo Kijev je ozbiljan klub“.
Ponovo Aldo Kalulu i Jung Džun Goh nisu doprineli ništa u fazi napada, ovaj put je slabo igrao i Mateus Saldanja.
„Nije niko doneo napred. Možemo da kažemo da smo za nijansu bili opasniji nego u Poljskoj. Nismo uspeli da bilo šta uradimo u protivničkih 16 metara. Mnogo sam stvari prošao, znam gde su problemi, znam kako da ih rešim. Potrebne su određene stvari da se dese, da se neke stvari ispune, da se ide napred, a ne nazad. Pokazao sam mnogo put da znam kako se igra u Evropi i kako da se prezimi. Znam kako se ulazi u Ligu šampiona i znam kada sam imao probleme kako sam ih rešavao“.
Stanojević je podvukao priču o aktuelnoj situaciji u igračkom kadru.
„Definitivno se pokazalo da ova grupa igrača mora da se promeni. Na isti način se i prošle godine ispalo iz Evrope. Ako hoćete da uspete, morate da menjate, ne mogu ja posle tri dana da idem. Nisu mogli tada da iznesu, ne mogu ni sada. Treba nova selekcija igrača da se napravi“.
Stanojević je istakao zabrinutost i kada je reč o Superligi.
„Mislim da sada nismo konkurentni ni za Superligu. Mogu sebi to da dozvolim da kažem da nismo spremni iz više razloga. Međutim, zato sam i došao, da se popravi, ali nisam očekivao ovakvu situaciju. Ovo je teška sitacija iz koje ćemo, nadam se zajedničkim snagama krenuti u ono što smo se dogovarali pre nego što sam došao“, zaključio je Stanojević.
Komentar