RUSIJA

Rusija: Ceremonijom otvaranja OI Francuska namerno uvredila hrišćane

Ceremonija otvaranja letnjih Olimpijskih igara u Parizu demonstrirala je moralno-političku degradaciju, Francuska je namerno uvredila osećanja hrišćana, izjavio je na brifingu zamenik portparola ruskog Ministarstva spoljnih poslova Andrej Nastasjin.
Sputnik
„Kulminacija ceremonije otvaranja (Igara) je primer moralno-političke degradacije, koji jasno pokazuje dubok pad duhovnosti i gubitak moralnih osnova zapadne civilizacije“, konstatovao je diplomata.
Prema njegovim rečima, Pariz je zvanično i namerno uvredio osećanja svih hrišćana i drugih vernika, bogohulno ismejavši lik Spasitelja i njegovih učenika, istakao je Nastasjin.
Prethodno, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da su Olimpijske igre u Parizu čista sramota, olimpijski pokret treba da se razbije i ponovo izgradi na transparentnim sportskim principima.
Podsetimo, tokom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu 26. jula, demonstrirana je provokativna parodija na delo Leonarda da Vinčija „Tajna večera”. Pored toga, događaj je obeležio niz incidentnih situacija: olimpijska zastava u blizini Ajfelove kule bila je okačena na jarbolu naopačke, a spikeri na stadionu objavili su da su sportisti iz Južne Koreje predstavnici Severne Koreje. Gledaoci su zbog slabe vidljivosti počeli da napuštaju tribine i pre početka programa.
REGION
Bugarska pravoslavna crkva zgrožena: Nemoguće prećutati – otvaranje OI uvreda za ceo hrišćanski svet
Pogledajte i:
Komentar