DRUŠTVO

Požari u Hrvatskoj – vatra kod Zadra zahvatila kasarnu, kod Skradina se čuju detonacije

Vatrogasci, vojska i stanovništvo bore se protiv nekoliko požara koji su danas izbili na hrvatskom primorju. Kod Zadra, vatra je zahvatila deo kasarne. Na području Skadrina u blizini Šibenika, požarom su zahvaćeni trava, nisko rastinje i borova šuma. Čuju se detonacije, kako se pretpostavlja, zbog eksplozija zaostalih mina.
Sputnik
Dva odvojena požara izbila su danas oko 14 sati na području ravnokotarskog sela Smokovića, u blizini Zadra, a uskoro su se spojila u jedan.
Požar na području aerodroma "Zemunik" proširio se i na prostor kasarne, objavilo je hrvatsko Ministarstvo odbrane (MORH).
Odmah se, dodaje MORH, pristupilo gašenju sa šest protivpožarnih aviona, osoblje je u stanju pripravnosti i situacija je pod kontrolom.
"Sve protupožarne snage u vojarni su spremne i gašenje požara još uvijek je u tijeku zbog vjetra i nepovoljnih vremenskih uvjeta", navodi Ministarstvo.

Detonacije kod Skadrina

Vatrogasci se od jutros bore sa požarom na području Skradina kod Šibenika.
Požarom su zahvaćeni trava, nisko rastinje i borova šuma, a vatra ugrožava kuće i imovinu.
"Vjetar mijenja smjer, što je najveći problem. Na terenu je 121 vatrogasac i 46 vozila", rekao je Darko Dukić, komandant Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.
Stanovnici tog područja zasad nisu evakuisani.
Šibenski.hr piše da stanovnici obližnjih mesta javljaju da čuju detonacije.
Pretpostavlja se da se radi o minama zaostalim iz ratova devedesetih godina.
Gori i kod Makarske, zaustavljen je saobraćaj kod Tučepa
Novi požar izbio je kod Makarske, gde je zatvoren put zbog čega je saobraćaj preusmeren na zaobilazne pravce.
Makarski, omiški i splitski vatrogasci gase požar koji je u večernjim satima buknuo u Tučepima. Gore trava i makija, a zbog vetra se vatra brzo širi.
"Zatvoren je put D 512 u mestu Gornji Tučepi zbog gašenja požara koji je izbio na otvorenom prostoru", saopštila je policija, prenosi Indeks.
Komentar