SPORT

Vučić: Tako se voli Srbija – bravo Damire, bravo Zorana!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je reprezentativcima Srbije u streljaštvu Zorani Arunović i Damiru Mikecu osvajanje zlatne medalje na aktuelnom takmičenju miks parova i poručio da je prva medalja snažno zasijala i da je ponosan na njihov uspeh.
Sputnik
„Prva zlatna medalja za našu Srbiju snažno je zasijala na olimpijskom nebu u Parizu na OI. Naši Damir Mikec i Zorana Arunović su najbolji na svetu! Ponosni smo na vaš uspeh, tako se voli Srbija! Bravo, Damire! Bravo, Zorana!“, napisao je Vučić.
U finalu u Šaterou Arunović i Mikec bili su bolji od turskog para Seval Ilajda Tarhan/Jusuf Dikec rezultatom 16:14.
Čestitke su stigle i od predsednika Vlade Srbije Miloša Vučevića.
„Prvo srpsko zlato u Parizu!!! Bravo za naše zlatne Zoranu Arunović i Damira Mikeca! Kakva je to bila neizvesna finalna borba u disciplini deset metara vazdušni pištolj - miks. Kakvi su to borci! Kakvo je to sportsko srce! Bravo, majstori! Hvala na svoj radosti koju ste nam doneli! Živela Srbija!“, napisao je Vučević.
Prvi potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali takođe se oglasio istim povodom.
„Prvo zlato za Srbiju! Kakva borba! Borili ste se hrabro do samog kraja! Bravo Zorana, bravo Damire! Vi ste ponos Srbije! Mnogo smo srećni i nadamo se da ćemo i u narednim danima dobiti još lepih vesti iz Pariza!“, napisao je Mali.
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić takođe je pohvalio maestralne srpske strelce.
„Najsrdačnije čestitam našem fantastičnom dvojcu Damiru Mikecu i Zorani Arunović na izvanrednom uspehu, kojim su olimpijsko zlato stavili na pijedestal srpskog sporta. Veštinom, briljantnom borbom i istrajnošću koje ste pokazali na svom takmičarskom putu ka zlatnom odličju, doneli ste veliku radost i ponos celoj naciji. Zorana i Damire, nastavite da ciljate visoko!“poručio je Dačić.
SPORT
OFK na prvom mestu posle 15 godina
Komentar