SPORT

Kraj! Dragović se vratio tamo gde je sve počelo

Bivši kapiten Crvene zvezde Aleksandar Dragović nastaviće karijeru u Austriji iz Beča, saopštio je najtrofejniji austrijski klub.
Sputnik
„Iskusni centralni defanzivac vraća se u Beč posle 13 godina boravka u inostranstvu i poptisao je ugovor do leta 2027. godne“, navedeno je na zvaničnom sajtu bečkog kluba.
Dragović je tri sezone proveo u Crvenoj zvezdi sa kojom je osvojio tri duple krune, ali je praktično na kraju svake sezone bilo priča o tome da se vrati u Austriju i da tamo završi karijeru.
Ovoga leta se to i dogodilo, s tim što je na početku letnjeg prelaznog roka bilo komplikacija zbog nesuglasica s pojedinim članovima Austrije iz Beča.
Dragović je osim Austrije i Crvene zvezde, igrao još za Bazel, Dinamo Kijev, kao i Bajer Leverkuzen i Lester.
Podsetimo, Dragović je počeo karijeru u Austriji iz Beča i bila mu je želja da tu i završi priču, ali je došlo do potresa nakon što je direktor kluba Maneul Ortlehner u razgovoru s jednim novinarom na pripremama reprezentacije Austrije za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, poručio:
„On je ludak! Idiot. On je lud“, drao se sportski direktor Austrije, a video je završio na društvenim mrežama i čitava priča je „ukočila“.
Ipak, tri nedelje kasnije Austrija i Dragović pronašli su „zajednički jezik“ i postigli su dogovor o potpisivanju trogodišnjeg ugovora.
„Počeo sam u Austriji sa šest godina i igrao sam u svim omladinskim timovima. Oduvek mi je bio san da igram na tadašnjem Hor stadionu. Ja sam pravi Austrijanac, tako da mi je uvek bio cilj da spuštim slušalicu u Beču. Ne želim da razmišljam o penziji, da razmišljam tako daleko. Trenutno sam fokusiran da pomognem Austriji svaki dan, kod kuće i našim mladim igračima. Znam koliko je težak posao fudbalera, želim da im pokažem kako da se nose u teškim situacijama“, rekao je Dragović.
SPORT
Stanojević pred nemoguću misiju: „Da pokažemo kako se bori za grb Partizana“
Komentar