RUSIJA

„Ovo je impresivno“: Kubanci nestrpljivo čekaju da posete ruski ratni brod /foto, video/

Stotine Kubanaca formiralo je dugačak red da bi se ukrcali i posetili ruski brod „Neustrašivi“, koji je 27. jula stigao u luku u Havani, prenosi reporter Sputnjika.
Sputnik

„Disciplina na ovom ratnom brodu je veoma impresivna. Ruski mornari su nas dočekali tako da se osećamo kao kod kuće. Ovo je moja prva poseta ratnom brodu“, istakla je stanovnica Havane Eulalija Domingez.

Kontraadmiral Oleg Gurinov rekao je ranije novinarima da je glavni cilj posete Kubi potvrda saradnje u vojno-pomorskoj oblasti među mornarima obe zemlje, što je moguće zahvaljujući posebnim odnosima, koji karakterišu Rusiju i Kubu.
Prema njegovim rečima, poseta ruskih brodova Kubi postala je dobra tradicija, a prošle godine je karipsku zemlju posetio školski brod „Perekop“, a ove jurišna grupa brodova Severne flote.
Odred brodova Baltičke flote u čijem je sastavu školski brod „Smolni“ sa 245 kadeta, patrolni brod „Neustrašivi i tanker „Elna“ boraviće na Kubi do 30 . jula.
Podsetimo, odred brodova Severne flote, predvođen fregatom „Admiral Gorškov“, kao i nuklearna podmornica „Kazanj“, nalazili su se u luci u Havani od 12. do 17. juna, a njihovo prisustvo izazvalo je veliku pažnju Kubanaca i gostiju Havane, koji su tokom tri dana imali mogućnost da posete fregatu.
Fregatu „Admiral Gorškov“ posetio je i predsednik Kube Migel Dijas-Kanel, koji je kasnije na društvenoj mreži Iks napisao da je oduševljen.
SVET
Ruski ratni brodovi ponovo na Kubi: U luku u Havani prvi stigao brod „Smoljni“ /video/
Pogledajte i:
Komentar