SVET

Devetoro dece poginulo u raketnom udaru na fudbalski stadion na Golanskoj visoravni /video, foto/

Broj poginulih u raketnom napadu libanske grupe Hezbolah na Majdal Šams na Golanskoj visoravni povećao se na 10, a većina poginulih su deca, saopštila je izraelska hitna pomoć.
Sputnik
U saopštenju se navodi da je više desetina ljudi ranjeno, uključujući šestoro dece koja se nalaze u teškom stanju, dok je troje u srednje teškom stanju, a četvoro lakše povređeno, preneo je „Tajms of Izrael“.
Izraelska vojska je saopštila da je, prema sopstvenim procenama i dostupnim obaveštajnim podacima, raketni napad na Majdal Šams izvela libanska grupa Hezbolah.
„Hezbolah stoji iza lansiranja rakete koja je pogodila fudbalski teren u Majdal Šamsu i izazvala mnoge civilne žrtve, uključujući decu“, navodi izraelska vojska.
Visoki zvaničnik Hezbolaha Mohamed Afif rekao je za Rojters da ta grupa nije odgovorna za napad.

Izraelska vojska: Pripremamo odgovor protiv Hezbolaha

Izraelska vojska priprema odgovor protiv Hezbolaha, saopštio je portparol vojske Danijel Hagari.
„Naši obaveštajni podaci su jasni. Hezbolah je odgovoran za ubijanje nevine dece, tinejdžera“, saopštio je Hagari.
Portparol izraelske vojske je naveo da su se, prema prvim rezultatima istrage, u gradu Majdal Šams na Golanskoj visoravni oglasile sirene za vazdušni napad, ali da je to bilo trenutno upozorenje i da je bilo prekratko.
Devetoro dece poginulo u raketnom udaru na fudbalski stadion na Golanskoj visoravni
On je dodao da Hezbolah iznosi neistine time što poriče umešanost u incident, prenosi Rojters.
Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac izjavio je danas da je Hezbolah prešao sve crvene linije i da će Izrael odgovoriti.
Kac je rekao za Kanal 12 da se Izrael suočava sa sveopštim ratom.
Izraelski ministar odbrane Joav Galant razgovarao je o proceni situacije sa načelnikom generalštaba izraelske vojske general-potpukovnikom Herzijem Halevijem i drugim visokim zvaničnicima odbrane, saopštila je Galantova kancelarija.
SVET
Broj Palestinca ubijenih u izraelskom vazdušnom napadu na školu u Gazi porastao na 30 /video/
Pogledajte i:
Komentar