RUSIJA

Lavrova prekinuli u Savetu Bezbednosti, ruski ministar ostao hladan /video/

Trojica aktivista pokušala su da prekinu govor ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova na sastanku Saveta bezbednosti UN o Bliskom istoku, ruski ministar je ostao miran.
Sputnik
Pre Lavrova, koji predsedava Savetom bezbednosti UN, govorio je predstavnik Izraela Gilad Erdan. Aktivisti su ga slušali u tišini.
Međutim, čim je šef ruskog ministarstva spoljnih poslova uzeo reč, oni su ustali sa svojih mesta na galeriji sale Saveta Bezbednosti i počeli nerazgovetno da viču.
Ruski ministar je pitao: "Ne razumem, budite jasniji. Šta želite?"
Obezbeđenje UN je brzo reagovalo i izvelo prestupnike iz sale. Oni su mogli da uđu u salu, koristeći propusnice za goste.
Zvanična predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući ovaj incident, zapitala se da li se zaista ne može rešiti pitanja bezbednosti u sedištu UN.
Ona je podsetila da je pokušaj ubistva bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa „još uvek sveže“, pa su se ljudi u sali trgnuli od iznenadnih oštrih zvukova.
„Ponašanje izraelske delegacije u UN već dugo izaziva nedoumice: zaposleni u stalnoj misiji ove zemlje redovno pretvaraju diplomatski posao u farsu“, zaključila je Zaharova.
Komentar