RUSIJA

Kremlj: NATO ostaje instrument konfrontacije

NATO je ponovo „veoma jasno“ potvrdio da je konfrontacioni savez, prokomentarisao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rezultate samita NATO.
Sputnik

„Severnoatlantska alijansa je još jednom vrlo jasno potvrdila svoju suštinu. To je savez koji je formiran u eri konfrontacije sa ciljem da se održi konfrontacija. Alijansa ispunjava svoju funkciju – stvara negativnu napetost na Evropskom kontinentu", istakao je on.

Kako je istakao, završna deklaracija pokazuje da Zapad nije pristalica mira.
„Vidimo da naši protivnici u Evropi i Sjedinjenim Državama nisu pristalice dijaloga. Sudeći po dokumentima usvojenim na samitu NATO-a, oni nisu pristalice mira“, rekao je portparol Kremlja, ističući da je „Severnoatlantska alijansa“. instrument konfrontacije, a ne mera bezbednosti“.
"Ovo je veoma ozbiljna pretnja po nacionalnu bezbednost naše zemlje. Sve ovo će od nas zahtevati promišljene, koordinisane, efikasne odgovore za odvraćanje NATO-a“, objasnio je Peskov.
Kako je istakao, u toku su razgovori oko korekcije ruske nuklearne doktrine kao odgovor na akcije NATO-a, ali nuklearno odvraćanje nije jedino moguće rešenje.
Podsetimo, u Vašingtonu je završen 75. samit NATO-a.
SVET
Deklaracija NATO-a: Nastavljamo da pružamo pomoć Ukrajini - Balkan i Crno more strateški važni
Komentar